Салата „Добричката снаха“: Само няколко съставки и е готова

Всички знаем, че салатите са неизменна част от българската трапеза, а тази е направо невероятна

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/salata-dobrickata-snaxa-samo-nyakolko-sstavki-i-e-gotova Jenata.blitz.bg
Салата „Добричката снаха“: Само няколко съставки и е готова

Безспорно българската кухня е доста разнообразна. Друг неоспорим факт е, че българите знаем как да си угаждаме с ястие и трапезата ни често пъти е отрупана с какви ли не вкусотии.

Но сякаш задължително на масата присъства и салатата. Тя е идеална за хапване по всяко време, става и за „допълнение“ към основното ястие, а с ракийка или някой друг алкохол как върви – ах!

Чудно вкусна салата, която взе ума на всички

Но ако вече са ви омръзнали традиционните салата, то сега от jenata.blitz.bg имаме страхотно, вкусно и доста интересно решение!

Интересна рецепта за българската салата, обявена за най-вкусната в света ВИДЕО

Става въпрос за салата, която се казва „Добричката снаха“! да, правилно прочетохте - „Добричката снаха“!

Звучи странно, но знайте, че е невероятно вкусна. А добрата новина е, че само с няколко съставки, бързо и лесно тази салата ще е готова.

Необходими продукти:
300 грама гъби
300 грама пилешко филе
100 грама лук
150 грама моркови
100 грама мариновани краставици
100 грама консервирана царевица
яйца 3 броя
майонеза
половин чаена лъжичка червен пипер
сол, черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка червен пипер
олио.

Приготвяне на салатата Добричката снаха:
Подгответе всички нужни продукти. Нарязваме гъбите на плочи, изпращаме ги в сух тиган. 

Когато цялата течност се изпари, добавете олио, сол, червен пипер, червен и черен пипер, всичко се разбърква добре.

Добавете лука, нарязан на четвърт кръгчета, към гъбите, разбъркайте и продължете да пържите. 

След 5 минути изпращаме нарязаните на кубчета моркови в тигана, разбъркваме. 

Когато зеленчукът омекне, отстранете от огъня и оставете да изстине.

Тайната на перфектната картофена салата, ядеш и ревеш

Сварете яйцата, почистете ги, нарежете ги на ситно и ги сложете в купа за салата. Сварете пилешкото филе до готовност, нарежете го на кубчета и го изпратете в купа за салата.

Добавете към салатата нарязани на тънки ивици краставици, консервирана царевица и пържени гъби със зеленчуци. Сол и черен пипер на вкус, подправете с майонеза, разбъркайте и сервирайте. 

Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в командарите. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай