Всеки ден от седмицата си има свой цвят! Ето как трябва да се обличате, за да не се отървете от късмет

Всеки ден от седмицата си има свой цвят! Ето как трябва да се обличате, за да не се отървете от късмет

Много култури вярват, че всеки ден от седмицата е свързан с определен цвят. В Тайланд например по този начин кралицата избира цвета на роклята си. В Индия и Камбоджа, заедно с будизма и индуизма, хората следват и астрологическите убеждения, свързани с дрехите.

В Индия астролозите, както и  аюрведическите практики, свързват цветовете с различните дни от седмицата. Всички тези култури смятат, че всеки един ден е свързан или с планета, или с някакво божество. Затова и намират смисъл всеки ден да се обличат в определен цвят, за да може късметът да ги следва навсякъде. 

Днес ще ви разкажем какви цветове са подходящи за различните дни от седмицата. Опитайте се да спазите въпросните препоръки и животът ви ще се промени към по-добро! 

Понеделник

Според индуизма, цветът на първия ден от седмицата е жълт, въпреки че има хора, които на този ден носят и бяло. И всичко това заради Шива, божеството, свързано с този ден от седмицата, на което хората често поднасят бели цветя.

Древен индийски метод топи излишните килограми като с вълшебна пръчица

Желателно е в  понеделник да украсите къщата си с бели цветя и да носите бели дрехи. Понеделник също така е свързан с луната, а свързаните с нея цветове са сребрист, светло сив или син.

Вторник

Вторият ден от седмицата е свързан с розовия свят. В индуизма този ден е свързан с бог Хануман, а хората, които му се молят, могат да носят и червено. Денят е свързан и с Марс - гневна планета, която можете да успокоите, ако се облечете в розова дреха. Тези, които предпочитат във вторник да се облекат в червено, също ще се радват на голям успех. 

Сряда

Цветът на срядата е зеленият. Този ден от седмицата се управлява от Меркурий, той е най-подходящ за умствена дейност, търговия и романтика. Срядата е подходяща и за засаждане на дърво. През този ден яжте зелен фасул, плодове и зеленчуци със зелен цвят, носете зелени дрехи и отделяйте време на стайните си растения! 

Денят от седмицата, в който сте родени, издава всичко за вас!

Четвъртък

В четвъртък е добре да отдадете предпочитанията си на оранжевото или жълтото. Според индуизма, това е денят на бог Вишна, който, както е известно, носи жълто. Освен това четвъртък е идеален ден да започнете да учите нещо ново. 

Петък

Петият ден от седмицата обикновено се свързва със синия цвят. Денят е свързан и с богинята Шакти, която предпочита бялото. Той ще донесе много късмет на жените.

Идеалната сватбена рокля за всяка зодия (СНИМКИ)

Петъкът е добър ден за лечение на сериозни заболявания, тъй като тогава целебните енергии са най-активни. Ще постигнете голям успех, ако си купите някакво бижу, скъпоценен камък или недвижим имот. 

Събота

В събота отдайте предпочитанията си на виолетовото. Ако този цвят не ви допада особено много, можете да носите черно, черно, индиго, лилаво или тъмносиво. Всички тези цветове са свързани с гнева на Шани (Сатурн). В събота жителите на индийските села посещават Шани и му принасят в жертва мазут, семена от черен сусам и черни дрехи.

Ето къде трябва да сложите огледалото, за да привлечете късмета в дома си

Ако имате безкрайни правни проблеми, положете всички усилия, за да ги решите точно в събота. Всяка една работа, започната през първата половина на деня, може да завърши с голям успех. Хората, които водят благочестив начин на живот през този ден, ще бъдат благословени от Шани. 

Неделя 

Неделята е денят на бога слънце Рави. Индусите вярват, че в неделя той поема юздите в свои ръце. Смята се, че най-подходящ цвят за този ден е червеният. В неделя хората поднасят на Рави червени цветя, за да измолят милостта му. Много индуси се отдават на пости, приемайки храна само веднъж, преди залез слънце. 

Неделята е идеален ден за пътуване, както и за разрешаване на стари спорове. Последният ден от седмицата е предназначен за празнуване и развлечения. В този ден освен червено, можете да се облечете в розово или бордо, за да привлечете нови приятели и запознанства. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай