logo

Всички купуваме тези 6 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Всички купуваме тези 6 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Те причиняват куп вреди на организма ни, предупреждава диетоложката Анна Дробишева

В днешното забързано ежедневие всичко става бързо и сякаш по инерция. Типичен пример за това е пазаруването на хранителни продукти.

Повечето от нас набързо преди или след работа минават през близкия супермаркет и пазаруват. Да, но пазаруват без много, много да се замислят какво слагат в торбата, а после и в устата си.

От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време предупредихме кои продукти не трябва да купуваме от магазина. Сега обаче диетоложката Анна Дробишева каза, че има още куп опасни стоки, които не само, че не трябва да пазаруваме от хипермаретите, но и са много опасни за здравето ни.

По думите й вредните продукти са точно шест.

На първо място, експертът посъветва да се обърне специално внимание на такива стоки като пастьоризирано мляко и рафинирани масла. От тези продукти могат да се развият алергии и атеросклероза.

„Пастьоризирано мляко. Пастьоризацията модифицира млечния протеин, тялото ни не го разпознава и атакува като враг. Именно поради пастьоризацията 75% от населението има непоносимост към лактоза. 

Рафинирани и дезодорирани масла също са опасни. Такива масла са най-силният канцероген. По своята молекулярна структура наподобяват пластмаса. Употребата на такива продукти води до атеросклероза“, предупреди диетологът.

Дробишева каза, че не трябва да се купуват сладки кисели млека и разтворими зърнени храни. Те съдържат много захар, поради което хората имат повишен апетит, страдат и кръвоносните съдове и кожата. Забраненият списък включва пилешко месо и пакетирани сокове.

„За да поддържат пилешкото месо евтино, производителите хранят пилетата с хормони и антибиотици. Освен това пилешкото месо е удобна среда за размножаване на патогенни микроорганизми, които могат да оцелеят дори когато са замразени. 

Пакетирани сокове пък…ох, и те са опасни за здравето. За натурални плодове в такива сокове не може да става и дума. Това е смес от оцветители, захар и консерванти“, категорична е диетоложката Анна Дробишева. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

диетолог

диетолог 13.01.2022 1:37

И значи по едно звънче на врата и да ходим да пасем на ливадата пред блока - тамън кучетата и котките я торят, тревата ще е прясна и свежа, без гмо, не рафинирана и есествено осолена ! За тези които обичат по-солено, не се биите за жълтите туфички :)