logo

Всички купуваме тези 3 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Всички купуваме тези 3 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Казват, че ментето е комплимент за автора, но това далеч не важи за храните, които консумираме

Казват, че ментето е комплимент за автора. Но това далеч не важи за храните, които консумираме. Всички сме наясно, че много от продуктите, които слагаме в чиниите си, са леко казано опасни.

Така например преди време от jenata.blitz.bg споделихме кои са деветте храни, които са толкова опасни, че могат да ни убият. За съжаление след това към черния списък се прибавиха още осем продукта.

Но се оказа, че менте храните също крият сериозни рискове за здравето ни.

Според експерти точно три са най-честите хранителни продукта, които имат толкова много ментета, че като нищо може да консумираме именно някое от тях.

Това са трите продукта, които крият най-големи рискове, ако са менте:

Пчелен мед
Сега е трудно да се намери натурален мед, освен ако не е купен от някои възрастен човек от затънтено селце, който сам го произвежда. Днес медът може да бъде разреден с фруктозен сироп или загрят стар захаросан мед, за да изглежда като натурален.

Всички полудяха по „Медената диета“, която прави чудеса

Освен това към меда се добавя меласа и нишесте. Някои пчелари дори хранят пчелите със захар, така че да правят „приказно вкусен“ мед. Но това са дреболии в сравнение с това, което предлага Китай. Те предлагат черешов и шоколадов мед - те са много далеч от истинския продукт, а в него има изобилие от захарен сироп и аромати. Пчеларите отбелязват, че мед от шипки, лайка, боровинки и други подобни странни продукти не съществува.

Сирене
Колкото по-скъпо е сиренето, то знайте, че толкова по-често се фалшифицира. Палмовото масло например се добавя към пармезана, което влошава вкуса му. Освен това към сиренето може да се добави целулоза. Истинският пармезан може да се различи от фалшивия по наличието на дупки и разрушаващи кристали.

Всички купуваме тези 5 неща от магазина, а може да са много опасни за здравето ни!

Зехтин
Производителите на зехтин се видяха в чудо през последните години. Толкова ментата на зехтин заляха пазара, че вече е почти невъзможно да се разграничи фалшификат от оригинал. Често пъти уж истинският зехтин е наблъскан с царевично масло, щедро ароматизирани с добавки и какво ли още не.

Но има спасение! За да разберете дали зехтинът е натурален го поставете в хладилника. В натуралния зехтин трябва да има малко количество масло, така че то трябва да се сгъсти от студа и така ще разберете истински ли е зехтинът или не. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

695416

695416 10.07.2020 12:01

След като вече си го купил каква полза като разбереш ?!!! С такъв аргумент няма да ти удостоят рекламацията с внимание. А Комисията на потребителите е една синекурна организация - помощ от тях няма да получиш.