logo

За нищо на света не правете това със снимките на починали роднини

За нищо на света не правете това със снимките на починали роднини

Те трябва да се съхраняват по специални правила, за да не си навлечете неприятности и да избегнете въздействието на мъртвата енергия върху себе си

След смъртта на близък човек снимката е едно от нещата, които ни напомня за него и за отминалото хубаво време, което, за съжаление, няма как да се върне. Затова и изобщо не е странно, че много хора пазят фотографии на починалите си роднини. 

Специалистите по езотериката обаче са категорични, че такива снимки трябва да се съхраняват по специални правила, за да не си навлечете неприятности и да избегнете въздействието на мъртвата енергия върху себе си.

Снимката на починалия по някакъв начин е свързана със света на мъртвите.

Защо сънуваме починали роднини? Отговорите ще ви шокират

В никакъв случай не закачайте снимки на мъртви в дома си и не ги гледайте често, тъй като това отнема енергия от живия човек и го лишава от защита, което от своя страна води до влошаване на психическото, емоционалното и физическото здраве. 

Особено опасни са снимките от погребения. В някои райони е нормално да се правят снимки на  гробището, но това е много лоша традиция. Подобни кадри няма да позволят на живия да забрави за трагедията и да се успокои. Затова, ако имате такива фотографии, бързо се отървете от тях.

Съхранявайте ги отделно от снимките на живите, в черна чанта или папка. Ако на изображението има и живи, и мъртви, е по-добре да ги изрежете от снимката, за да отделите отрицателната енергия.

Да умреш насън: Защо сънуваме собствената си смърт и какво означава това?

Психолозите имат собствено мнение по този въпрос. Те казват, че хората се страхуват да окачват снимки на мъртвите си роднини, само защото те им напомнят за преходността на живота и че ще дойде денят, в който и те ще напуснат този свят.

Те също съветват да простите на починалия. Когато направите това, снимката му вече няма да предизвика скръб и тъга, а само приятни спомени, свързани с него. 

Не е тайна, че всяка снимка има енергия, затова и трябва да се отнасяте много сериозно към съхранението й. Няма нищо лошо фотографиите да си стоят в албума и от време на време да ги разглеждате. Ако го правите твърде често обаче, ще влошите емоционалното си състояние.

Според някои пък е добре да разглеждате снимки на починали роднини в деня, свързан с някакво честване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай