За нищо на света не правете тези неща в кухнята си!

За нищо на света не правете тези неща в кухнята си!

Това помещение е сърцето на всеки дом и в него трябва да царят добра атмосфера и изобилие

Кухнята е сърцето на всеки дом. В това помещение се храним, провеждаме семейни събирания и сериозни разговори.

Нашите предци са опитвали да създадат в кухните си добра атмосфера и изобилие. Може би и затова с нея са свързани най-много поверия, ритуали и вярвания.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях и как с помощта им можете да промените живота си към по-добро. Време е направите кухнята си място на сила, в което ще ви е приятно и най-важното - полезно, да се намирате.  

Не трябва да приготвяте храната в лошо настроение. Готвенето е един вид ритуал. Когато приготвяте храна, тя поема енергията ви. Ето защо в миналото жените винаги са се опитвали да подхождат към този процес с най-положителна нагласа.

В пари няма да се видите, докато тези неща са в кухнята ви

Смята се, че храната, приготвена с любов, носи щастие и късмет на близките.

Ако ножът падне на пода, задължително го ударете леко три пъти по масата. Ако не го направите, ще се сблъскате с неприятности, а в дома ви могат да започнат кавги и скандали. 

Не забравяйте да раздигате масата след хранене. Ако не ви се мият чинии, просто ги оставете в мивката. Най-важното е да избършете масата и да отстранете трохите. Смята се, че трохите и дребните боклуци върху нея привличат финансови неприятности и проблеми.

Сложете банкнота или монета под покривката. В миналото хората са правили така, за да може в къщата винаги да има пари. Под покривката трябва да има пари, за да имате винаги достатъчно за храна.

Не дръжте купената храна в торби на пода. Това не е добра поличба.

Да подредим дома според Фън шуй! Безценни съвети

Експертите по биоенергия препоръчват веднага след пазар да поставите храната на мястото й, за да не се насити с отрицателна енергия, която винаги се намира отдолу. Тя може да загуби полезните си свойства, ако дълго време не бъде прибрана от пода в хладилника или килера.

Отървете се от счупените съдове. Това е много важен енергиен трик. Факт е, че счупените съдове носят неприятности и нещастия. Дори чашата да е леко нащърбена, по-добре е да я замените с нова. Така са постъпвали нашите предци и това съветват експертите в областта на фън шуй.

Поддържайте печката чиста. Тя символизира огнището, затова експертите силно препоръчват да я почиствате възможно най-често и да я поддържате в добро състояние. Мръсната печка е източник на кавги и конфликти.

Дръжте плитка чесън в кухнята. Това е отличен амулет срещу зли духове. Не забравяйте, че в никакъв случай не трябва да използвате чесън от нея за готвене. 

7 прости стъпки, с които да изчистиш дома си от негативна енергия

Ако гледката навън не ви радва, сложете кактус на прозореца. Това е защитно растение, което абсорбира отрицателната енергия, която идва отвън. Освен кактус, на перваза може да сложите бръшлян, мента или алое. Тези растения няма да позволят на неприятната гледка през прозореца да ви разстройва.

Не оставяйте ножа на масата. Особено опасно е да го оставите през нощта. Това може да предизвика вълна от негативизъм и всички в семейството могат да започнат да се карат. 

Проветрявайте помещението. Кухнята трябва да се проветрява възможно най-често, защото хората стоят в нея най-дълго време. Това е мястото, на което не трябва да има негативизъм. Проветряването ще очисти стаята от отрицателни вибрации.

Не канете в кухнята хора, които не харесвате, особено ако става дума за неприятни гости. Това ще окаже изключително негативен ефект върху късмета и енергията на дома ви като цяло. Не позволявайте на онези, които не харесвате, да влязат в това свещено място в дома ви!

Освободете се от тези неща в дома си, трупат негативна енергия

Направете кухнята светла! Това е много важен съвет по фън шуй. Първо, стените на това помещение трябва да са светли. Подът трябва да е по-тъмен от стените.

На второ място място, кухнята трябва да има подходящо осветление. Не закачайте тежки завеси, освен ако гледката от прозореца е потискаща. Струва си да инсталирате мощно изкуствено осветление в кухнята. Това място не обича тъмнината. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай