logo

10 женски черти, които побъркват мъжете

10 женски черти, които побъркват мъжете

Важни са височината, тембърът на гласа и цветът на очите

Всеки човек има свои отличителни черти и това се отнася за абсолютно всичко. Някои мъже харесват по-слаби, някои харесват по-закръглени, други изобщо не обръщат внимание на фигурата.

Независимо от това, проучванията показват, че при жените има някои характеристики, на които мъжете обръщат внимание подсъзнателно. През годините експертите са провели много експерименти в различни страни.

Въпреки че това изобщо не означава, че всеки човек на земята обръща внимание на тези детайли, мнозинството  със сигурност би се припознали. 

1. Глас и реч
Изследователите са установили, че мъжете са привлечени от дамите с висок глас. Пример за това е Мерилин Монро.

Защо това се случва? Целият смисъл е, че високите женски гласове са свързани с младостта и следователно този фактор приравнен с привлекателност.

Дамите на по-зряла възраст имат скърцащи гласове. Например, Ким Кардашиян има такъв глас.

Друго проучване сочи, че мъжете предпочитат жени, които говорят по същия начин, като тях.

Идеалните ръст и тегло на жените, по които мъжете са луди

2. Растеж
Така се случи от незапомнени времена, че мъжете са привлечени от момичета, които са по-ниски от тях. Често има момчета, чийто ръст е под средния, а те обръщат внимание на дамите със същата височина.

Но не можете да спорите с изследванията тук, мъжете са привлечени от миниончета. 

3. Възраст
Обществото обикновено се позовава на факта, че жените се срещат с по-възрастни мъже. Дамите предпочитат емоционално зрели мъже. За силната половина на човечеството това работи обратното: мъжете са привлечени от млади дами, които са готови да родят наследници.

Разбира се, има изключения от правилата, но много психологически фактори играят голяма роля тук.

Строго секретно: 10 фрази, които не трябва да казваш на мъжа до себе си за нищо на света

4. Цветът на очите
Интересни изследвания бяха проведени в университета в Тромсе в Норвегия. Те показаха, че обикновено мъжете подсъзнателно предпочитат жени със същия цвят на очите като самите тях. Например, човек със сини очи е изключително психологически поразяващ в очите на момиче със същия цвят на очите. Единственото отклонение от нормата са мъжете с кафяви очи. Те предпочитат синеоките млади дами. 

5. Грим
По някаква причина жените са категорични, че перфектният грим привлича мъжете. Но се оказва, че момчетата предпочитат момичета с умерен, естествен грим или никакъв. Оказва се, че в днешно време не бива да губите много време за грим. Интелигентността е важна във всичко. 

6. Съотношението на талията и бедрата
Кери Фицджералд от университета в Южна Каролина е уверена, че мъжете помнят жени с идеално съотношение на бедрата и талията. Тясната талия и красивите дупета са ключът за привличане на вниманието.

Кльощавите вече не са на мода! Мъжете си губят акъла по жени с фигура тип...

7. Лимбалните пръстени
Красивият цвят на очите е едно, мъжете също са привлечени от ясния и изчистен поглед. Лимбалният пръстен е тъмен пръстен, който заобикаля ириса. Този пръстен се стеснява с възрастта и колкото по-широк е, толкова повече показва младостта. Изследователите откриха, че големите пръстени са по-привлекателни за мъжете.

8. Цветът на косата
Този факт е труден за обяснение, но много проучвания вече показаха, че мъжете предпочитат блондинките. Според редица изследвания брюнетките притесняват силната част на човечествтото. 

Внимание, дами, тези 9 неща са в състояние да уплашат и най-смелия мъж! 

9. Дългите крака
От незапомнени времена се смята, че мъжете обичат красавици с крака от ушите. Но това не се вписва във факта, че момчетата обичат ниски жени.

Отговорът е прост: мъжете харесват жени, чиито крака са пропорционални на тялото им. Не трябва да има контраст, който да хваща окото ви. Клиничен психолог стигна до този резултат.

10. Изкривяване на лумбалната област
Друг еволюционен трик, който майката природа е заложила в нас като критерий за женската привлекателност, е ъгълът между задните части и гърба. Най-привлекателният ъгъл за мъжете е 45,5 градуса. Тази кривина позволява на жените да облекчат болката в гърба по време на бременност.

Оказва се, че тези, които нямат правилния ъгъл, са по-предразположени към появата на болка.

Въпреки всички тези точки, не забравяйте, че външната красота не е най-важното. Какво имате в главата си е много по-важно. Всеки има свои идеали и да се приспособи към всички е невъзможно и няма смисъл. Обичайте себе си, ценете близките си, споделяйте доброто! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай