logo

6 неприятности заради липсата на секс по време на карантина

6 неприятности заради липсата на секс по време на карантина

Освен факта, че в този момент на мнозина им липсва удоволствие, целомъдреното време би могло да окаже негативно влияние и върху нашето здраве

Лоши новини за необвързаните. Ще трябва да се въздържате от секс за неопределено време заради изолацията, чийто край не е ясно кога ще  настъпи.

Правилото за предпазване от коронавирус е „стойте си у дома“. Това означава, че няма случайни флиртове или запознанства, което кара много необвързани да минат в "сух режим".

Освен факта, че в този момент на мнозина им липсва удоволствие, целомъдреното време би могло да окаже негативно влияние и върху нашето здраве.

Според проучванията липсата на секс може да ни накара да се почувстваме по-стресирани и може да отслаби имунната система.

И така, какво се случва с тялото ви, когато спрете да правите секс?

Защо жените не бива да седят с кръстосани крака - истини и митове!

1. Нивата на стрес могат да се увеличат

Сексът освобождава ендорфин - известен още като щастливия хормон. Това може да ви направи по-щастливи, както показва проучване, проведено от университета Джордж Мейсън. По тази причина спирането му може да доведе до намаляване на настроението ви през следващите седмици.

Но за щастие, можете да преодолеете този проблем, като мастурбирате.

2. Здравето на сърцето може да намалее

Тъй като получаването на оргазъм се счита за упражнение, придвижването по време на креватни изпълнения може да подобри здравето на сърцето. Експертите обясняват: „Всичко, което упражнява сърцето ви, е добро за вас, включително сексът.

„Сексуалната възбуда изпраща сърдечната честота по-висока, а броят на ударите в минута достига своя връх по време на оргазъм. Но, както при повечето упражнения, зависи колко енергично го правите".

За да поддържате сърцето си здраво, препоръчваме ви да направите някои тренировки у дома.

Деми Роуз разкри тайната на удивителната си фигура и красиво дупе (СНИМКИ)

3. Имунната ви система може да падне

Имунната система на човешкия организъм се стимулира от секса. Това е така, защото имуноглобулин А се произвежда по време на полов акт, което е антитяло, борещо се с болестите.

За щастие, има и други начини да засилите имунната си система, когато преминавате през сух период. NHS препоръчва да спите, да ядете повече плодове и зеленчуци и да правите упражнения или медитация.

4. Растежът на мозъка може да се забави

Правенето на повече секс всъщност може да ви направи по-умни, когато остареете.

Две проучвания, едното от Оксфорд, а другото от университета в Ковънтри, установяват, че хората, правещи повече секс, са получили по-високи резултати при тестове.

Друго проучване, проведено върху плъхове на средна възраст, установи, че редовният секс произвежда нови мозъчни клетки след полов акт.

И все пак защо да не използваме времето, в което сме останали на закрито, за да прочетем някои книги?

5. Мъжете са по-склонни да получат еректилна дисфункция

Липсата на полов акт може да увеличи вероятността от еректилна дисфункция (ЕД) при мъжете.

Изследване, публикувано в American Journal of Medicine, установява, че редовното правене на секс има положителен ефект върху способностите на мъжете да го вдигнат.

Всъщност онези, които са правили секс веднъж седмично, е два по-вероятно да развият ЕД, в сравнение с тези, които го правят по-често.

ЕД е много често срещан здравословен проблем, който може да се лекува с медицина, консултации или промени в начина на живот.

Този мъж има доста рядък и неочакван фетиш

6. Болките по време на менструация могат да се влошат

Правенето на секс по време на вашия период може да облекчи болките.

Документ, публикуван в NCBI, казва, че половият акт може да помогне за разпръскване на главоболието.

В проучването се казва, че 70% от участниците „съобщават за умерено до пълно облекчение“ след сексуална активност.

Ако не можете да правите секс по това време, опитайте да вземете болкоуспокояващи, за да направите болките в периода по-малко силни./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!