logo

Боли ви след секс? 6 причини и решения на проблема

Боли ви след секс? 6 причини и решения на проблема

Не е нужно да посещавате специалист, просто послушайте съветите ни

Болка след секс. Много от нас са я изпитвали, но не винаги сме наясно каква точно е причината за нея. Оказва се, че тя може да е предизвикана от много неща.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме каква е възрастта, на която жените правят най-хубав и качествен сексСподелихме ви и как да достигнете до оргазъм най-лесно и бързо.

Въпреки това е редно да кажем, че не всички проблеми от това естество е нужно да се решават в кабинета на доктора. Понякога просто трябва да сменим контрацептива или дори да се отпуснем и нищо повече.

Такова нещо не бе показвано никога досега! Четири мадами грабнаха самобръсначките и… (СНИМКИ/ВИДЕО)

В следващите редове ще ви кажем кои са най-честите причини за болка след секс и как да се справите с тях.

Липса на предварителна игра или лубрикант

Много хора са наясно, че сухотата на влагалището може да доведе до дискомфорт по време на секс, но това всъщност може да се отрази и след това. Девойките усещат протриване и болка. За да решите този проблем, просто се отдайте на дълга любовна игра, докато се възбудите или използвайте лубрикант.

Дебеланка затвори устите на всички, които не вярваха, че заслужава толкова красив мъж

Твърде дълъг секс

Ако е толкова продължителен, то със сигурност ще имате нужда от лубрикант, защото ще стане болезнено за вас. Винаги имайте такуъв по ръка в спалнята си.

Обвинете хапчетата

Хормоналните таблетки с нищо съдържание на активни вещества могат да повлияят на чувствителността и дебелината на вагиналната тъкан. Ако след време усещанията ви не се подобрят, по-добре просто сменете контрацептивите.

6 истини за съвместния живот, които бе добре да зная преди 10 години

Напрежение при интимните ви мускули

Ако не правите упражненията на Кегел и прекарвате прекалено много време в една поза, може да усетите болка и дискомфорт. Важно е да си възвърнете контрола на мускулите, като им помогнете да се отпуснат.

Кожна реакция

Ако болката ви изпревари, които използвате например нов лубрикант или друг продукт то не продължавайте да го използвате. Доста често явление е именно това в днешни дни и няма нищо срамно. Предложенията на пазара са десетки, просто вземете друг продукт.

10 неща, които нито една мъдра жена няма да направи заради партньора си

Имате медицински проблем

Бактериална вагиноза, млечница, хламидия, гонорея, херпес са само част от инфекциите, които правят секса неприятен. Ако имате симптомите на някои от тях, е ту задължително вече трябва да посетите кабинета на лекаря./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай