logo

6 истини за съвместния живот, които бе добре да зная преди 10 години

6 истини за съвместния живот, които бе добре да зная преди 10 години

Да изградиш силна връзка с партньора си на пръв поглед изглежда проста работа, но в действителност далеч не е така. Освен силното привличане, което изпитваме един към друг и взаимната любов, са необходими огромно търпение, железни нерви и ежедневни компромиси.

Много жени мечтаят за щастлив и спокоен семеен живот. Има мъже, които също жадуват за същото. 

За съжаление, в училище не са ни учили какво е това любов, не са ни обяснявали какви подводни камъни крие съвместният живот и брака. Което е много жалко! За всичко това трябваше да помислим още преди 10 години. 

Никой не е длъжен да обича някого просто така. Това е истина! Човекът, с когото започвам да живеем заедно, не е наше дете, което трябва да обичаме безусловно. Всички хора се променят, променят се и чувствата им и абсолютната и неизменна любов просто не съществува! Никой не може просто така да обича някой човек, както и другият не е длъжен да го прави.

Внимание, дами, тези 9 неща са в състояние да уплашат и най-смелия мъж!

За да съхраним любовта жива, трябва много да се потрудим! Понякога дори се налага да помогнем на човека до себе си да ни опознае по-добре и да ни обикне. 

Най-сложният период в един брак е втората година след раждането на детето

Това време е определящо за това как ще продължи животът на семейството ви. Налага се да потренирате търпението си, да разговаряте един с друг възможно най-често, да преодолявате ежедневно гнева и обидите. Ако не се научите да го правите, докато детето е все още малко, семейният ви живот ще се превърне в истински ад! 

Не се притеснявайте да молите за помощ, когато се нуждаете от нея

Нужно е да се научите да я приемате. Не спирайте да си напомняте защо сте заедно с партньора си и защо сте избрала точно него. Ако сте младо семейство и не успявате да се справите със задълженията си, можете да си наемете помощник. Не позволявайте на битовизмите да разрушат любовта ви! 

Никога не правете тези 6 неща, ако не искате да го загубите завинаги!

Интимният живот не винаги е на първо място

Когато сте заедно от дълго време, сексът постепенно остава на втори план. В никакъв случай не бива да изпитвате вина, че ви се прави все по-малко секс или пък че желаете интимна близост повече от половинката си. Виж, студенината в отношенията са общ проблем. Ако партньорът ви вече не ви възбужда както преди, първо потърсете вината в себе си. Отидете на психоаналитик или си направете съвместна фотосесия. Потърсете неща, които ви възбуждат, изгледайте няколко еротични филма... 

За нищо на света не правете тези 5 неща в леглото, ако не искате да останете без секс!

В случай, че вие сте партньорът, който постоянно иска секс, не трябва да се превръщате в изнудвач. Добавете топлина в отношенията ви, за да накарате любимия да ви пожелае отново. Съвместни занимания, пътешествия и разходки - ето от това се нуждае щастливият семеен живот! 

Правете приятни дреболии всеки ден

Освен изпълнението на домашните задължения, има много неща, които можете да направите, за да зарадвате половинката си. Най-простото е да му кажете нещо хубаво, да го прегърнете и да покажете чувствата си. Понякога ни се струва, че чувствата са си отишли, любовта я няма и сме уморени от всичко... Но в момента, в който направим нещо хубаво за другия, чувствата сякаш отново се появяват. 

Никога не спирайте човека, който не е готов да страда, за да съхрани семейството  

Ако един от двамата партньори не е готов за сериозни отношения, вторият не може да му помогне. Сама не можете да построите щастлив брак. За това е необходимо взаимно желание. 
Ще минат няколко години и ще ви е много мъчно да погледнете назад и да разберете, че сте си загубили времето.

9 типа жени, които никой не иска за съпруги. Проверете сред тях ли сте!

Семейният живот е личен избор. Зрелите хора правят всичко по съвест, работят над себе си и над отношенията си. Ако не искате да работите, по-добре веднага се откажете и дайте възможност на партньора си да си намери някоя друга, която ще желае това с цялото си сърце в името на семейното щастие. 

Не забравяйте да казвате "благодаря"

Много често забравяме да изразим благодарността си и не ценим нещата, което партньорът ни прави за нас. Дори не го забелязваме! Благодарността е в състояние да укрепи семейството и да направи всички щастливи. /jenata.blitz.bg

  

Коментирай