logo

Ето колко секс трябва да правим на всяка възраст 18+

Ето колко секс трябва да правим на всяка възраст 18+

Всички знаем, че в една продължителна връзка интимността сякаш спада с времето

Често двойки, които са заедно от много години, не водят толкова интензивен интимен живот, както в началото на връзката им. Някои биха казали, че това е напълно нормално! Но дали?

От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време споделихме какво ще се случи във връзката ви, ако спите отделно от половинката.

Сега пък от jenata.blitz.bg попаднахме на доста интересно твърдение на сексоложката Галина Степанова. Тя разкри колко често трябва да правите секс, за да „поддържате щастлива и здрава връзка“.

Според експерта богатият сексуален живот в началото на една връзка се определя от интензивността на емоционалните преживявания, влюбването, както и от прилива на хормони. 

Но с течение на времето честотата на полов акт става не толкова релевантна, но емоционалната интимност става важен компонент в двойката.

„Ежедневният секс е често срещан при хора под 25-годишна възраст. Докато с възрастта честотата е много по-ниска, което е причинено от умората и стреса, които ни съпровождат в  ежедневието“, казва Галина Степанова.

Сексоложката препоръчва секс 3-4 пъти седмично, като това важи особено за здрави, млади и бездетни партньори.

„Междувременно сексуалното желание се влияе от много фактори: физическо състояние, ниво на стрес, менопауза, ниво на мотивация, етап на връзката и т.н. 

В това отношение няма определена „норма“, тъй като честотата на интимност за всяка двойка е индивидуална“, каза сексологът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!