logo

Сексолог обясни какво ще се случи, ако спите отделно от половинката

Сексолог обясни какво ще се случи, ако спите отделно от половинката

Много съпрузи предпочитат да спят отделно от възлюбените си, но дали това е добра идея

Сексологът Екатерина Киселева разказа какво ще се случи с брака или със семейното съжителство на двама души, ако те спят отделно един от друг, а не на обща спалня. Преди всичко тя насърчава хората да се справят с проблемите със съня и връзката си най-вече чрез конструктивен разговор.

„Психолозите са разделени на два фронта. Тези, които са за, и тези, които са против разделния сън. Във всеки случай, разбира се, има плюсове и минуси“, подчерта докторът.

Според нея изборът между спане и спане заедно зависи от това доколко човекът обича тактилния контакт. Ако един от съпрузите предпочита да спи сам, тогава не трябва да му забранявате да го прави. Тя обясни, че в този случай човек може да спи по-добре и да бъде по-буден през целия ден. 

Освен това, ако изключите спането заедно, тогава забавлението в леглото може да стане по-интензивно, тъй като вълнението от това да сте заедно ще бъде по-силно. Ако съпрузите се чувстват удобно и им е приятно да спят заедно, тогава в никакъв случай не трябва да го отказват.

Сексологът подчерта, че това решение трябва да се взема само от семейната двойка. Тя посъветва да не се вслушвате в ничии съвети и да вземете решение въз основа на личните си предпочитания.

„Ако условията на живот ви позволяват да спите отделно и ви е по-удобно, спете и не се притеснявайте, нищо лошо няма да се случи с брака ви. Във всеки случай говорете, не се колебайте, обсъждайте и всичко ще бъде наред с връзката ви“, заключи експертът. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Баба Вуна

Баба Вуна 07.01.2022 12:45

Друго си е да пърдиш с любимата под един юрган! Има романтика!

Дядо Смърдел Киртака

Дядо Смърдел Киртака 08.01.2022 18:08

Ако хърка,пърди и смърди по добре всеки отделно да спи!

Дид

Дид 08.01.2022 19:09

Как да спишд със мъжа си ако той хърка ужасно това си е проблем

Дедови дръвчо

Дедови дръвчо 08.01.2022 21:04

Много ми е Арно да си спя с булята а когато я няма и с палавата ми красавица духачка. Арно ги оправям и двете А понякога и съседката иска. Я не отказвам па те са доволни А Я съм изцяло изпразнен

Браво

Браво 27.01.2023 3:12

41 години не спим в 1 креват Но като я хвана вечер После цял ден се смее и е щастлива до следващата вечер На 62 години не отказвам на никоя стига да го иска Колко го мога нямам лимит Колкото иска жената