logo

Мария отиде да погребе мъжа си, а там я чакаше страшна гнусотия

Мария отиде да погребе мъжа си, а там я чакаше страшна гнусотия

Жената и до ден днешен не иска да си спомня през какво се е наложило да премине

Целият ми живот се промени с този ужасен ден, изпълнен със срам и болка, а моето щастливо семейство беше убито. Така подема разказа си за погребението на мъжа си Мария.

Свекърва написа отвратително послание до снаха си на коледната й КАРТИЧКА

По думите й тя и съпругът й Виктор живеели заедно от 40 години. Малко преди годишнината от сватбата им, той издъхнал в съня си от инсулт. "Събудих се, а той не, дори нямахме време да се сбогуваме", спомня си тя.

Мария признава, че все пак мъжът й винаги е мечтал да си отиде точно така, преди да е станал безпомощен и без да го боли. 

"Погребението беше тежко. Чувствах, че част от мен си е отишла завинаги, а аз трябва да продължа да съществувам и след смъртта на съпруга си, с когото се познавахме още от деца", спомня си тя.

На погребението обаче се откроявала една фигура - на 20-годишна жена, която неспазвайки траура била ярко облечена и се наливала с кафе. Мария разбрала, че това е бивша колежка на мъжа й, но явно и не само. 

В продължение на 9 дни тя не прави помен, но тази дама все се появявала на врата й.


"Каза, че се казва Ели и е приятелка на Виктор. Искала да го почете с мен.", казва Мария и добавя, че е поканила дамата да пият ликьор. 

"След като се напи тя призна, че е имала афера с мъжа ми. Отвори душата си, като "майка" пред "майка". С ужас чух, че те са заедно от години", поде Мария. 

"Тя твърди, че никога не е искала да унищожи семейството ми, а и мъжът ми също нямал намерение да ме напуска. Просто се нуждаел от млада приятелка, а аз съм му била просто другар по оръжие, а не любима жена", казва Мария. 

Невеста получи обиден подарък от младоженеца и се отказа от сватбата

Елвира уверила вдовицата, че двете си приличали по характер и тя правела мъжа й много щастлив: "Често ми казваше колко му е хубаво с мен и се прибира у дома заради дълга си към теб", казала още тя.

Виктор подарявал скъпи подаръци на любовницата си и дори й помагал в отглеждането на малкия й син. 

Мария обаче е съсипана: "Нормален човек няма да дойде в дома на законна вдовица, за да изцапа спомените й с гнусни истории. Нямах сили обаче да я прекъсна, бях объркана и депресирана", признава тя.

Елвира идвала и още няколко пъти, но Мария не й отворила вратата.

Ерген отиде на сватба като гост и си тръгна като съпруг, а младоженецът...

"Не мога да се отърва от чувството че съм мръсна, както аз, така и велият живот, който съм водила през последните години", завършва Мария./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

1-н

1-н 22.01.2021 10:15

Ибаси майсторите на къдия разказ Поклон пред таланта на литературното слово

Avrora1

Avrora1 22.01.2021 10:17

Поредният некадърен превод, пълен с грешки! И тъпа, примитивна история за скучаещи домакини, да пролеят някоя крокодилска сълза, докато варят боба ...

diana_zlatareva@abv.bg

[email protected] 22.01.2021 19:49

Тъпа история , точно по блицаджийски. Любовница на 20 години сега, а се чукала от много години. Още от детската градина.

123

123 22.01.2021 21:19

Тоя не заслужава и плюнката на жена си,дори и в гроба.

Дидо

Дидо 24.01.2021 7:04

По голяма глупост не можахте ли да напишете? Я прочетете внимателно какво пише.