logo

Причините, заради които любовта все още не те е споходила

Причините, заради които любовта все още не те е споходила

Ще се опитаме да ви обясним защо хората, които чакат това страхотно чувство, често имат усещането, че то просто ги подминава

Тази статия е за тези, които са готови за любов, но не разбират защо тези чувства винаги ги избягват. Сега, ние от jenata.blitz.bg, ти предлагаме да разбереш шестте причини, които ще отговорят на въпроса защо сте все още не си намерил(а) любовта.

Ще се опитаме да ви обясним защо хората, които чакат това страхотно чувство, често имат усещането, че то просто ги подминава.

6. Няма място за любов в живота ви
Значи разбираш, че си готов(а) за любов. Готов(а) да обичаш и да бъдеш с някого завинаги. Но няма да видиш този човек тази вечер, защото ще останеш на работа (точно както и през последните няколко дни). През уикенда ще видиш приятелите си и ще ги слушаш, говорейки за проблемите им. Или може би имаш дете и сте зает(а) с него и само с него.

Диагноза: Ти сте зает с всичко в този свят, с изключение на любовта.

Какво можеш да направиш?
Стив МакКлахчи, автор на много психологически книги, препоръчва да спрем да се занимаваме с всеки проблем и всички задължения сами. Неудовлетворените приоритети не ни позволяват да бъдем щастливи и да продължаваме. Преди всичко, обичайте себе си: вървете в къщи навреме, оставяйте майка си да се грижи за детето ви и отложете срещата с приятеля си в деня, в който вие (не тя!) ще гледа наследника. Само така ще имате възможност да говорите за новото си романтично приключение.

5. Не можеш да оставиш предишните си взаимоотношения
Е, най-накрая си си уредил(с) среща. Прекарвате много време пред огледалото, сменяйки различни тоалети и си представяш, че отсрещната страна се възхищава на визита ви, на бавна усмивка и забавни вицове. Но преди да излезеш, чувстваш, че просто искаш да плачеш. Защото, когато мислиш за любовта, образът на бившия ти приятел (бившата приятелка) се появява в ума ти. Той( 9т) беше красив(а), смел(а), перфектен(а) и най-добрият (добрата), толкова грижовен(на) и хубав(а). Известният психоаналитик Зигмунд Фройд написа колко важно е да оставите минали отношения в миналото. Защо да се спори с експерт?

Диагноза: Предишната ти връзка заема сърцето ти

Какво можеш да направиш?
Отговори на въпроса: „Защо все още страдаш?”. Връзката ти свърши, машина на време все още не е измислена и не можеш да промените нищо. Твоят бивш партньор не е съвършен, той (тя)е страхотен(на) само в собствената ти глава. Психоаналитикът Ото Кернберг смята, че подсъзнателните емоции и фантазии оказват огромно влияние върху нашите нови взаимоотношения. Оставете се да се движите напред. Време е да бъдеш щастлив!

Ето още три причини, поради които любовта още не ви е споходила.

4. Прекарваш прекалено много време у дома
Умората, лошото време и депресиращото време навън са причини да прекараш повече време у дома. Освен това има нов филм, който да гледаш или пък книга, която да прочетеш. Между другото, плетене също е голямо хоби. Така че останете у дома. Винаги намирате извинение, дори когато става въпрос за уикендите и празниците. Поради това винаги се чувстваш тъжен(на), но така едно е сигурно – няма кой да те прегърне.

Диагноза: Превърнал(а) си се в домошар

Какво можеш да направиш?
Разбира се, времето, което прекарваме сами е мирно, покрито с одеало, с героите на любимите ни романи или филми. Но нека бъдем честни: ако се ограничите до това, което ни заобикаля, вероятно ще имаме среща само с хладилника. Има чудесен свят отвъд дома ти – полагайте усилия да се запознаеш с него. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

алоу това за жената ли или за овцата

алоу това за жената ли или за овцата 03.07.2018 15:11

Какви тъпотии и какъв лош превод!!!

Лили

Лили 03.07.2018 15:27

Колкото некачествена "медия" е Блиц точно толкова некачествена е и жената блиц.Когато превеждате чужди статии с гугъл поне редактирайте преведеното за да не е толкова тъпо.

tha_Movieman777

tha_Movieman777 03.07.2018 18:25

но има и проклятия върху човека

Roko

Roko 12.03.2022 16:10

Да, добре е да се прави секс на 40+ жени, плащат добре, дискретни са и твърде разработени.