logo

Разбра се кои жени изневеряват най-много, биолози от Оксфорд посочиха колко лесно е разпознаването им

Разбра се кои жени изневеряват най-много, биолози от Оксфорд посочиха колко лесно е разпознаването им

Учени от Оксфорд са изяснили, че жените, при които показалецът е по-дълъг от безименния пръст са склонни към изневери повече от другите. Резултатите от изследванията им са публикувани в списание Biology Letters.
 

Те успели да установят, че дължината на показалеца зависи от половия хормон естроген. Колкото по-голяма е разликата в дължината между показалеца и безименния пръст, толкова повече е нивото на този хормон в тялото на жената.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как може да разпознаете и подла приятелка, която може да ви вземе гаджето. 

Но ето какво са установили още британските учени за изневярата и женския хормон. 

Връзката на този фактор със склонността към изневери удивила изследователите - те предполагали, че по-женствените жени с повече естроген би трябвало да бъдат по-удовлетворени от отношенията и така по-малко импулсивни и склонни към изневери. 

В проекта са участвали 274 жени. След като измерили дължината на пръстите, учените взели също така и образци от ДНК и накарали жените да попълнят въпросник, в който да отгворят на няколко тестови задачи за отношенията си. 

Край на мистерията! Станаха ясни причините, които подтикват различните зодии към изневяра!

Оказало се, че колкото по-голяма е разликата между показалеца и безименния, толкова повече жените били импулсивни и по-малко удовлетворени от отношенията си. 

Водещият автор на изследването Айлънд Пиърс нарича резултатите интригуващи и признава, че е очаквала противоположни данни.

Учените предполагат, че жените с подобна разлика на пръстите са по-жествени и заради това са склонни да изискват повече от мъжете. 

Знаейки, че имат и други варианти, такива жени могат лесно да изневерят на партньора си, особено при проблем в отношенията си с него.

Сами го принудихте: 7 стъпки към мъжката изневяра

"Ако жената има и по-женствено излъчване, това повишава нейната стойност на "брачния пазар", което може да доведе до неудовлетвореност към сегашните й отношения и импулсивен секс с други партньори", пишат изследователите. 

Изследователите са установили още, че теорията им е приложима и при животните. На същия принцип е съотношението между палеца и безименния при човекоподобните маймуни, а също така и при лабораторните плъхове и мишки./jenata.blitz.bg

Коментирай