logo

Стана ясно как мъжете избират половинките си! Истината определено няма да се хареса на много дами!

Стана ясно как мъжете избират половинките си! Истината определено няма да се хареса на много дами!

Ако не харесвате свекървата си, със сигурност резултатите от това проучване няма да ви допаднат, защото ново изследване показа, че почти 2/3 от мъжете искат жената до тях да прилича на майка им.  Макар и за това да се говори от доста време, едва сега данните бяха потвърдени с научни доказателства. 

Проучването е проведено от сайта за запознанства eHarmony. От резултатите става ясно, че 64% от мъжете са избрали жена, чийто характер е сходен с този на майка им. 

Специално за изследването е разработен тест, който да оцени личностните особености и чертите от характера на респондентите. След това резултатите са сравнени с характера на майката и на партньорката на участниците в изследването. В теста са включени 18 ключови въпроса. 

13 грешки, заради които ще си останете стара мома

От резултатите става ясно, че голяма част от участниците посочват толерантността като главно качество. След нея се нареждат моногамията и готовността да покажат съпричастност. 

"Известно е, че сме склонни да избираме хора, които имат черти, сходни на нашите и в различна степен се стремим да пресъздадем някои аспекти от отношенията си с нашите родители", коментира резултатите експертът по връзки в eHarmony Рейчъл Лойд.

Тези малки дреболии ще го накарат да се влюби във вас още по-силно

"Отчитайки факта, че майката е човекът, който основно се грижи за възпитанието ни, не е странно, че мъжете избират да се съберат с дами, които притежават сходни ценности", добавя тя. 

Как да различите любовница от съпруга на улицата? Трябва само да знаете, че...

В случай, че майката е била отчуждена към сина си, емоционално нестабилна и прекалено екстравагантна, мъжът избира жена, която не прилича на нея. "Това изследване показва, че голяма част от това какви сме и кого избираме за партньор се корени в опита, който сме придобили в най-ранна възраст", казва още експертът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

Коментирай

Тони

Тони 18.09.2023 5:26

Мъжете предпочитаме не по възрастни или по- млади жени. Предпочитаме по - нормални, възпитани и морални жени. А не като уж съвременните разпоретини.