Такова грациозно отмъщение заради изневяра може да спретне само Агата Кристи!

Такова грациозно отмъщение заради изневяра може да спретне само Агата Кристи!

Писателката не казала нищо, но веднага започнала да действа и то по много оригинален начин

Агата Кристи не беше само автор на възхитителните детективски романи, които хората от цял свят продължават да четат с огромен интерес. Тя бе и жена и от време на време се е сблъсквала с проблемите, с които всяка една представителка на нежния пол се бори. 

Например, веднъж е трябвало да се справи с изневярата на съпруга си. Кристи обаче му дала добър урок, достоен за сюжет на някой от невероятните й романи.

Писателката се омъжва се за Арчибалд Кристи - "смел военен" и "истински полковник" през 1914 г. Арчибалд е пилот в Кралския корпус. Всъщност, той така и не става полковник заради края на Първата световна война.

Уволнява се от армията с чин подполковник, но това по никакъв начин не повлиява на славата му на "герой от войната" сред нежния пол.

5 признака, че мъжът ви ви изневерява

Когато се запознава с Агата, господин Кристи все още е лейтенант. Двамата се срещат на вечеря у общи познати. Тогава писателката е на 22 година. Била невероятно добра и "смелият военен" просто нямало как да не се запознае с нея.

Няколко години след първата им среща идва и предложението му за брак. Агата казва "да" и през 1919 г. двамата се сдобиват с момиченце - Розалинда.

В очите на всички семейство Кристи изглеждало повече от идеално. Той - герой от войната, а тя - успешна писателка. Малката Розалинда приличала на ангелче и всички смятали, че нищо и никога няма да е в състояние да разруши тази семейна идилия.

Но през 1926 г. започнали проблемите. Убеден, че е женен за модерна жена, мистър Кристи споделя с Агата намерението си да подаде молба за развод.

Съпруга бе убедена в изневярата на мъжа си и ето какво узна за това след последното пране (СНИМКИ)

В онези времена разводите не били нещо обичайно - хората не ги приемали и ги осъждали. За някои обаче това било проява на екстравагантност и начин за демонстрация на ангажираност към съвременните прогресивни възгледи за живота.

Агата обаче се оказала не толкова модерна и прогресивна, колкото очаквал съпругът й Арчибалд. Разбирайки, че мъжът й е влюбен, има интимна връзка с друга жена и възнамерява да узакони тези отношения, писателката била повече от шокирана. 

Писателката не казала нищо на неверния съпруг, но веднага започнала да действа и то по много оригинален начин.Тя не правела скандали, не плачела и не заплашвала предателя с "небесно наказание". Просто си легнала да спи, а на другата сутрин уведомила помощника си, че ще отсъства няколко дни.

Изневерите на мюсюлманките и как са ги наказвали преди и сега

След това се качила на колата, помахала с ръка и потеглила. Ден по-късно автомобилът й бил открит близо до малкото езеро Сайлънт Пул.

Вратите му били широко отворени. Точно това привлякло вниманието на минувачите, които подали сигнал в полицията. Нещата на Агата, включително скъпите й кожени палта и бижута, били вътре, но от "кралица на детективите" нямало никаква следа. 

Разкриха кои са основните причини, поради които хората изневеряват и… (СНИМКИ)

Униформените веднага претърсили района и се свързали със семейството на писателката. При така създалата се ситуация Арчибалд трябвало да се откъсне от "неземната" си любов и да се концентрира върху това да открие жена си и да се грижи за дъщеря им.

Времето си минавало, а от писателката сякаш била потънала вдън земя. Журналистите се тълпели пред портите на дома й и не давали мира на Арчибалд.

Ето защо мъжете си хващат любовници

По някакъв начин те узнали за любовницата на подполковника и плановете му за развод. Това станало причина за подслушване на телефона и денонощното наблюдение на мистър Кристи. Той бил заподозрян, че е убил съпругата си, за да получи парите и свободата си. 

След известно време в полицията било съобщено за жена, отседнала в хотел в град Харогейт. По описание тя отговаряла на изчезналата писателка.

Униформените започнали да следят въпросната дама. Новината достигнала и до пресата. Журналист от „Дейли нюз“ я намерил и я помолил за интервю. Агата се усмихнала и отговорила на всички въпроси на репортера. 

Никога не се ползвайте тези извинения след изневяра, не помагат

Как приключила историята ли? Арчибалд, който преживял много вълнения по време на отсъствието на съпругата си, напълно забравил за своята "неземна любов" и за желанието си да се разведе.

Но Агата помнела всичко. Самата тя подала молба за развод, заобикаляйки се с тълпа адвокати и буквално изхвърлила неверника от дома им като мръсно куче. Отмъщението й било повече от виртуозно. 

Сами го принудихте: 7 стъпки към мъжката изневяра

Обществото престанало да възприема Арчибалд Кристи като "герой от войната", започнали да говорят за него, че е неверен съпруг, който "или се е опитал да убие жена си, или не се е опитал“, но е бил заподозрян от полицията и очевидно е бил "съпричастен към нещо“.

С две думи - Агата успяла напълно да унищожи репутацията на съпруга си и в същото време да увеличи собствената си популярност. Така единственият засегнат от предателството била не писателката, а самият господин Кристи. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай