5-те тайни на свекърва ми за сочни кюфтенца, няма наяждане с тях

Откакто започнах да ги приготвям като нея, всички обожават да си хапват от тези вкусни изкушения

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/5-te-taini-na-svekrva-mi-za-socni-kyuftenca-nyama-nayazdane-s-tyax Jenata.blitz.bg
5-те тайни на свекърва ми за сочни кюфтенца, няма наяждане с тях

Кюфтетата на свекърва ми са меко казано легендарни и не преувеличавам с това. Това всъщност е една от любимите храни в моето семейство. 

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

Сигурна съм, че всяка домакиня има своя собствена рецепта за приготвянето на каймата за кюфтета и самите кюфтета и затова не искам коренно да променям концепцията ви. 

Ще ви разкрия петте тайни на свекърва ми за сочни, вкусни и безкрайно крехки кюфтенца на свекърва ми. Веднъж опитате ли ги, няма да искате да ги приготвяте по друг начин. 

Домашни кюфтенца със сосче - уникална вкусотия

Месо

Кюфтетата ще са по-вкусни, ако каймата се прави от повече от един вид месо и смесим няколко. Най-хубавите комбинации са:

свинско/телешко
говеждо/пилешко
свинско/пилешко
пилешко/пуешко

Може дори да смесите три вида месо.

Лук

Колкото повече лук има в каймата, толкова по-вкусни и сочни ще бъдат кюфтетата. За килограм кайма е добре да използвате 2-3 глави лук с не по-малък от средния размер. 

Нарежете го на много ситно. Аз просто го обелвам и го слагам в блендер - бързо и без сълзи.

В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ

Яйца

Спрях да добавям яйца към каймата. По-точно по заръка на свекърва ви добавям само жълтъци и кюфтетата ми стават много по-пухкави.

Протеинът добавя повече вкус на кюфтетата и ги правят по-плътни и сочни.

Мляко и хляб

Отдавна спрях да добавям хляб, напоен с мляко към каймата. Свекърва ми заменя млякото с бульон или само с вода. 

Те се изпаряват от тигана и нищо не загаря. Котлетите така стават по-вкусни. Вместо хляб слагам настъргани зеленчуци - през лятото тиквички или домат, а през зимата зеле и картофи. 

Благодарение на зеленчуците кюфтетата стават по-сочни, вкусни и здравословни.

Паниране

Не го обичам особено, не знам защо. Ще ви разкажа какво прави свекърва ми и тук:

Слага кюфтетата в тиган с нагорещено олио и когато се образува коричка ги обръща./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
8 Коментара
е гати тъпия сайт
преди 3 години

Имаме победител!НААААЙ-тъпата статия за деня.....тези "тайни" никой не ги знаеше.....нямате ли някоя тайна и за препечени филии....

Откажи
Мария
преди 3 години

Моля ви, престанете да пишете тъпотии, как не ви омръзва!

Откажи
И аз
преди 3 години

Присъединявам се към двата коментара!!!Уникална тъпня е тази статия!!!То не е само тя де ...

Откажи
Прошко
преди 3 години

Моля, малко по сериозно, сайта е тъп и пошъл начело със собственика.

Откажи
Еди кой си
преди 1 година

Вие сте брутални тъпанари! Вместо за вкусните кюфтенца на свекървата, можеше да напишете обемна статия за якия хуй на дедо си, важното е трафик да има. Серсеми!

Откажи
gotwa4a
преди 1 година

hi hi za[to da ne e k\fteta a nepremenno k\ftenca da ne sa golemi kato ko4eta za balton bre

Откажи
champion19
преди 1 година

Аз ги правя тези неща без да съм свекърва. Не откривайте хладката вода!

Откажи
свекъро
преди 1 година

Значи могло да се слуша свскървата. А свекъро к'во казва?

Откажи