Домашни кюфтенца със сосче - уникална вкусотия

Тази рецепта с право може да се нарече ястието на всички времена

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/domashni-kyuftentsa-ss-sosche-unikalna-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Домашни кюфтенца със сосче - уникална вкусотия

Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е опитвал кюфтенца в доматен сос. Лично мен това ястие винаги ме връща към детството. 

Тази рецепта с право може да се нарече ястието на всички времена! Деликатен вкус на кюфтета с ароматен кремообразен доматен сос - уникална вкусотия! 

Приготвянето им не отнема много време. Дори ще можете набързо да направите и някаква гарнитура, с която да ги поднесете. И ето, че вкусната и засищаща вечеря е готова!

Ето и списъка с нужните продукти за тези уникално вкусни кюфтенца в доматен сос: 

За кюфтетата: 

1/2 кг. кайма 
100 гр. ориз
1 глава лук

Всички онемяват, като видят как приготвям картофките с месо

1 яйце
сол и подправки

За соса:

1 суп. лъжица заквасена сметана
1 суп. лъжица брашно
1 суп. лъжица доматено пюре 

дафинов лист 
чаша и половина вода

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на дребно и го омесете с каймата. След това прибавете ориза (сварен до полуготовност), разбитото яйце и подправките. 

В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ

Омесете получената маса с ръце, докато всичко се смеси добре. След това оформете малки кюфтенца. Всяко от тях трябва да оваляте в брашно. 

Налейте малко олио в тигана и изпържете кюфтетата от двете страни (по 3 минути за всяка). След като времето изтече, залейте с вряла вода (имате нужда от около една чаша, за да се покрият наполовина).

Добавете щипка сол, доматеното пюре и дафиновия лист, разбъркайте и покрийте с капак. Оставете да покъкри за около 12 минути. 

През това време в купичка към сметаната добавете половин чаша топла вода и разбъркайте добре. Добавете 1 супена лъжица брашно и разбъркайте енергично до получаването на гладка смес. 

Всички у дома полудяха по тези мързеливи кюфтета

Получената смес добавете в тигана с кюфтета. След това отново затворете капака и оставете на да къкри на слаб огън за още 15 минути, като разбърквате от време на време. 

Бързо и лесно, както ви обещахме!

Преди да сервирате, може да поръсите с пресен магданоз. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай