Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...

Сочно блюдо с приятен вкус, което ще се хареса на всички без изключения

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/baba-me-nauchi-kak-da-pravya-unikalni-kyuftentsa-taynata-im-se-krie-v Jenata.blitz.bg
Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...

Едва ли има човек, който да не обича кюфтенца. Те се приготвят много бързо и са отлично решение, когато нямате време, а трябва да зарадвате семейството си с вкусна вечеря.

Дълго време правех кюфтета по традиционната рецепта: смляно месо, накиснат хляб, лук, чесънче и яйчице. А после ги хвърлях в тигана или във фурната. Винаги ставаха много сочни и вкусни, но сякаш нещо им липсваше.

Не бяха като тези, с които едно време баба ме гощаваше на село, когато й гостувах през лятото. 

Един ден я поканих на вечеря, дадох и от моите кюфтенца, а после я попитах какво не им достига, за да са като нейните.

Всички полудяха по тези вкусни кюфтенца, тайната е в....

Оказа се, че им липсва една тайна съставка. Прибавяйки я към каймата, ще получите едно фантастично и изключително вкусно ястие, от което няма да можете да се откъснете, докато не свърши. 

Кюфтенцата на баба се приготвят както всички останали. Нуждаете се от следните продукти:

около 700 гр. смляно говеждо месо 
половин филийка хляб 
чаша прясно мляко 

Свекърва ми издаде тайната на перфектните кюфтенца, всички са луди по тях

1 глава лук 
няколко скилидки чесън 
растително масло за пържене 
сол и черен пипер на вкус 

Хлябът се накисва в прясното мляко, лукът се реже на ситно, а чесънът се смачква добре с преса. Всички продукти се омесват много добре.

През живота си не сте яли толкова сочни и вкусни кюфтенца

И тук идва ред на тайната съставка, а именно два средно големи домата. Трябва да ги залеете с вряла вода, да им свалите кожата, а след това да ги пасирате и да прибавите свежи подправки. 

Получената каша прибавяте към каймата, добавяте сол и черен пипер, омесвате отново всичко и сте готови. 

Оформените кюфтета можете да изпържите в тигана, или пък да запечете във фурната.  

В тези вълшебни пилешки кюфтенца със сиренце ще се влюбите от първата хапка

Крайният резултат е изключителен! Сочно блюдо с приятен вкус, което ще се хареса на всички без изключения!

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай