Бързо, лесно и вкусно: Печени картофи с горчица на фурна

Без дълго висене край печката, за нула време ще имате ароматно и засищащо хапване

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/barzo-lesno-i-vkusno-pecheni-kartofi-s-gorchica-na-furna Jenata.blitz.bg
Бързо, лесно и вкусно: Печени картофи с горчица на фурна

Нямате много време, а ви се хапва нещо вкусно? От jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите тези уникални печени картофки на фурна. 

Ястието бързо ще се превърне в любимите ви изкушения, защото освен вкусно, е и изключително удобно. Без дълго висене край печката, за нула време ще имате ароматно и засищащо хапване. 

То е идеалния вариант за делнична вечеря, защото след дълъг работен ден никой няма желание да се стресира прекалено много.

Рецепта е възможно най-проста: режете картофите, смесвате ги с дижонска горчица и ги нареждате върху хартия за печене. Фурната ще свърши останалото.

Легендарната немска картофена салата, ето как да я приготвим по баварска рецепта

За вас остава само да подредите готовите златистокафяви картофки в чинии и да поканите любимите си хора на масата.

Списък с продукти за 4 порции: 

  • 500 гр. картофи 
  • 2 скилидки чесън
  • 2 суп. л. дижонска горчица
  • 2 суп. л. зехтин 
  • 1 суп. л. сухо бяло вино 
  • 1 ч.л. сол  
  • Смлян черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200°C. Без да белите картофите, ги измийте добре под течаща вода с помощта на четка. Нарежете ги на едри парчета, посолете ги и разбъркайте. 

Това родно ястие удари мексиканците в земята, засенчи легендарния такос

Обелете чесъна и го нарежете на едро.

В отделна купа смесете дижонската горчица, зехтина и бялото вино. Добавете чесъна и разбъркайте. С получената смес залейте картофите и разбъркайте всичко много добре.

Подредете картофите върху лист за печене или в огнеупорен съд, поставете на средния ред на фурната и печете около 35 минути. Картофите трябва да омекнат и да се запекат. 

Ако не сте сигурни, че картофите ще бъдат готови за това време, покрийте тавата с фолио и гответе за 20 минути. След това махнете фолиото и печете още 15 минути. През това време картофите ще омекнат и ще се запекат приятно отгоре. 

За да ускорите времето за готвене, може предварително да сварите картофите във вряща вода до полуготовност, 5-7 минути, след което да ги залеете със соса и да ги запечете.

Всички вкъщи са луди по пържените картофки на мъжа ми

Картофите на фурна с дижонска горчица могат да се сервират както като отделно ястие (идеално за вегетарианци и хора, които постят), така и като прекрасна обилна гарнитура към месни ястия. 

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

 

 

 

Горещи

Коментирай