Преди не обичах да правя кюфтета. Честно казано не ми допадаше идеята да стоя дълго пред печката, а целият апартамент да мирише на пържено и да трябва да проветрявам два дни.
Няма такава вкусотия: Задушено зеле с пилешки гърдички
Наскоро намерих перфектната рецепта за вкусни кюфтенца. Сега вече обожавам да ги приготвям на семейството си. Освен това стават готови без капка олио и дори не добавям хляб.
Въпреки това стават изключително сочни и пухкави. Цялата тайна е в един много тънък нюанс, който ще ви разкрия.
С тази вкусна запеканка със зеленчуци винаги спасявам положението на вечеря
Продукти:
Кайма – 500 гр.
Лук – 1 бр.
Чесън – 1 бр.
Галета – 2 с.л.
Домат – 2 бр.
Кашкавал – 50 гр.
Картофи – 2-3 бр.
Сол и пипер на вкус
Приготвяне:
За тези кюфтенца ни трябва кайма, може да си я закупите от магазина или да сторите като мен. Аз си взех пуешко месо, добавих чесън и го смлях.
Към каймата добавих едно яйце, сол и черен пипер, както и 2 с.л. галета.
Дори не съм подозирала, че той може да направи кюфтетата така сочни и вкусни.
С мокри ръце оформям топчетата и ги разпределям върху зеленчуци по свой избор – тиквички, зеле, чушки, патладжан. Днес реших да направя рецептата с картофи.
Нарязвам картофките на филийки и ги осолявам, след като ги поставя в тавичка. После върху тях поставям кюфтенцата. Върху всяко от тях слагам по резан домат.
Обвивам тавата с фолио и бутам на 180 градуса в предварително загрята фурна. След 25 минутки махам фолиото и поръсвам с кашкавал. Пека още 10-15 минутки до златисто кафяво.
Това ястие изглежда впечатляващо и е подходящо за всеки повод. Бон аpети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!