logo

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Без олио и висене над тигана: Тези вкусни кюфтета се правят сякаш сами

Рецептата е уникална, много лесна, а ястието може да поднесете за абсолютно всякакъв повод

Преди не обичах да правя кюфтета. Честно казано не ми допадаше идеята да стоя дълго пред печката, а целият апартамент да мирише на пържено и да трябва да проветрявам два дни.

Няма такава вкусотия: Задушено зеле с пилешки гърдички

Наскоро намерих перфектната рецепта за вкусни кюфтенца. Сега вече обожавам да ги приготвям на семейството си. Освен това стават готови без капка олио и дори не добавям хляб.

Въпреки това стават изключително сочни и пухкави. Цялата тайна е в един много тънък нюанс, който ще ви разкрия.

С тази вкусна запеканка със зеленчуци винаги спасявам положението на вечеря

Продукти:

Кайма – 500 гр.

Лук – 1 бр.

Чесън – 1 бр.

Галета – 2 с.л.

Домат – 2 бр.

Кашкавал – 50 гр.

Картофи – 2-3 бр.

Сол и пипер на вкус

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Приготвяне:

За тези кюфтенца ни трябва кайма, може да си я закупите от магазина или да сторите като мен. Аз си взех пуешко месо, добавих чесън и го смлях.

Към каймата добавих едно яйце, сол и черен пипер, както и 2 с.л. галета.

Дори не съм подозирала, че той може да направи кюфтетата така сочни и вкусни.

С мокри ръце оформям топчетата и ги разпределям върху зеленчуци по свой избор – тиквички, зеле, чушки, патладжан. Днес реших да направя рецептата с картофи.

Нарязвам картофките на филийки и ги осолявам, след като ги поставя в тавичка. После върху тях поставям кюфтенцата. Върху всяко от тях слагам по резан домат.

Обвивам тавата с фолио и бутам на 180 градуса в предварително загрята фурна. След 25 минутки махам фолиото и поръсвам с кашкавал. Пека още 10-15 минутки до златисто кафяво.

Това ястие изглежда впечатляващо и е подходящо за всеки повод. Бон аpети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай