Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Рецептата за Кисело зеле по добруджански научих не от някой сайт, не от някой вестник, а по оня стар начин - от уста на уста. У дома, често готвя безмесно (като винения кебап) и месно за любимия, затова, освен безмесния вариант, тук предлагам и месния, пише кулинарката Инна Георгиева от сайта hera.bg.

Мъжът ми полудя по тази гръцка мусака, нахвърля й се като освирепял!

Освен месо сложих и наденички, предположих, че ще се вържат добре. В крайна сметка кисело зеле, месо и наденица е известна комбинация в капамата. Но ако искате, увеличете просто месото.

Грамажите са по-скоро ориентировъчни, в зависимост от предпочитанието може да увеличите ориза или киселото зеле.

Мечта за небцето: Всички вкъщи полудяха по тези надупени картофки с кашкавал (СНИМКИ)

Продукти:

1200 гр кисело зеле

(около една зелка)

300 грама месо по-мазно

4 сурови наденички

300 грама ориз

1 червена суха чушка

+ червен млян пипер

олио, черен пипер

Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

Приготвяне: 

Фурната загряваме на 220 градуса.

Месото нарязваме на малки парчета и запържваме до пълна готовност.

Зелето се нарязва и задушава в мазнината също до пълна готовност, защото оризът във фурната става бързо.

Добавяме месото, черен, червен пипер, наситнената суха чушка.

Кулинарна благинка за зимата: Всички ще се влюбят в свинското ви със зеле, ако го направите така

В тавичка се слага половината от готовото зеле, отгоре се посипва с измития ориз, а после се слага втори пласт зеле, като идеята е да покрие добре ориза, за да не изсъхва. Добавяме около две ч.ч и половина гореща вода. Ако има нужда по време на печенето добавяме още.

Нареждаме наденичките и печем до готовност на ориза.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай