Една от любимите ми рецепти за бърза вечеря е чушки, запечени на фурна, със сиренце и шунка. Вкъщи всички са влюбени в това ястие и винаги ме молят за допълнителна порция.
Рецептата е много лесна и изисква минимални усилия. А в замяна ще получите максимален вкус и удоволствие.
Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)
Тези чушки са невероятно красиво, ярко и вкусно блюдо за всяка празнична трапеза. И отлична идея, ако искате да похапнете нещо леко за вечеря.
Ето и необходимите продукти, с които да си приготвите това неустоимо изкушение за сетивата:
2 големи чушки
150 гр. шунка
200 гр. печурки
1 глава лук
100 гр. твърдо сирене
сол и пипер на вкус
растително масло
За тази рецепта можете да използвате всякаква шунка и твърдо сирене по ваш вкус.
Всички полудяха по тази невероятна закуска от... зеле! Направо не е истина колко е вкусна и лесна
Също така можете да добавите някаква зеления и подправки към ястието.
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на тънки парчета, лукът - на ситно, а шунката - на ивици. Загрейте олиото в тигана и запържете гъбите с лука до пълна готовност. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете и шунката и разбъркайте.
Срежете чушките през средата и ги изчистете от семките. Напълнете всяка половинка с готовата плънка и ги сложете в намаслена тавичка. Отгоре поръсете с твърдото сирене и сложете да се пекат за 15-20 минути на 180 градуса.
Вечерята е готова! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!