Цяло лято приготвям тиквичките така, след 20 минути са готови

В следващите редове ще ви разкрием рецептата за вкусни "совалки"

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/cyalo-lyato-prigotvyam-tikvichkite-taka-sled-20-minuti-sa-gotovi Jenata.blitz.bg
Цяло лято приготвям тиквичките така, след 20 минути са готови

Тиквичките са един от зеленчуците, които обичаме през лятото, а безкрайните им комбинации ни позволяват значително да намалим времето, в което мислим какво да сготвим, а и се обработват много бързо и лесно, така че нямаме притеснения с тях, когато приготвяне на вечеря.

Такива сочни и вкусни кюфтенца през живота си не сте яли!

Вкусните и в същото време освежаващи рецепти са много търсени и е желателно те да са възможно най-прости.

В следващите редове ще ви дадем вкусна и лесна рецепта за "совалки" от тиквички. Стават само за 20-на минутки, а са такова изкушение, че ще искате допълнително.

Необходими продукти:

2 тиквички
100 г ориз
1 глава лук
1 морков
1 черен пипер

1 домат
1 супена лъжица доматено пюре
1 супена лъжица олио
магданоз, копър
Сол, черен пипер – на вкус

Приготвяне:

Нека приготвим „совалките“: измийте добре тиквичките, нарежете ги по дължина на две части, отстранете пулпата с лъжица, оставяйки стени с дебелина около 1 см.

Оризът е основата на плънката: измийте ориза със студена вода, сварете го до готовност (около 20 минути) според указанията на опаковката.
Лукът, морковът и чушката се нарязват на ситно. Запържете зеленчуците в олио, докато омекнат.

Добавете нарязан домат, доматено пюре, сол и черен пипер към зеленчуците. Оставете да къкри 5-7 минути.

Комбинирайте съставките: смесете сварения ориз, зеленчуковата смес и нарязаните зеленчуци.

Пълнеж „совалки“: напълнете половинките тиквички с ориз и зеленчуков пълнеж.

Печене: сложете „совалките‘ в тава за печене, печете в загрята на 180°C фурна за 20-25 минути.

Сервиране: преди сервиране може да се украсите с копър или магданоз. Да Ви е вкусно!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Дани
преди 1 месец

Сложете и кайма! Става по- вкусно!

Откажи