Такива сочни и вкусни кюфтенца през живота си не сте яли!

Ароматни и крехки - всички ще ги харесат

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takiva-sochni-i-vkusni-kyuftenca-prez-zhivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такива сочни и вкусни кюфтенца през живота си не сте яли!

Обичате ли кюфтенца? А какво ще кажете да си ги приготвите с малко по-необичайни съставки, а именно - с пуешко филе и тиквички?

Сочни, ароматни, крехки и много, много вкусни! Всички ще ги харесат! 

Те са идеалното ястие за всички дами, които стриктно следят килограмите си, както и за тези, които се придържат към правилното хранене. 

Може да сервирате тези неустоими кюфтенца с всякакви гарнитури, зеленчукови салати или просто като лека закуска под формата на здравословен сандвич.

Шведски кюфтенца като в IKEA - пръстите да си оближеш

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази вкусотия: 

Списък с продукти за 6 порции: 

3 тиквички
900 гр. пуешко филе
сол и черен пипер на вкус

3 яйца  
3 скилидки чесън
3 глави лук

6 супени лъжици растително масло 

Начин на приготвяне:

Пригответе всички продукти от списъка. Пуешкото филе трябва да се изплакне и изсуши. По желание може да използвате пуешка пържола.

Нарежете филето на малки парченца. Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Сложете нарязаните парчетата филе, лука и чесъна в блендер и смелете всичко на високи обороти. Готовата кайма прехвърлете в удобна купа.

Тези кюфтенца на фурна свършват за минути

Измийте тиквичките, подсушете ги и ги настържете на ситно ренде. Изстискайте сока, след което ги сложете при каймата. Добавете яйцата и овкусете със сол и черен пипер, след което омесете каймата старателно. 

Загрейте олио в тигана. Готовата кайма сложете да се пържи с помощта на лъжица.

Пържете от двете страни за 4-5 минути на слаб огън.

Излишното олио отстранете с помощта на кухненска хартия. 

Сервирайте вкусните кюфтенца с любимата си гарнитура! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай