Домашни енчилади с пилешко - пръстите да си оближеш

Домашни енчилади с пилешко - пръстите да си оближеш

Поднесете ли ги на масата, всички на момента ще поискат да посетят най-темпераментната страна в Южна Америка

Мексико винаги е привличало с красотата на природата си, темпераментните мъже и пикантната кухня!

И въпреки че мнозина все още не могат да посетят тази страна, могат лесно да се наслаждават на кухнята й, без да се налага да напускат дома си. 

Ако сте почитатели на пикантните ястия, днес от jenata.blitz.bg ще ви пренесем в Мексико с тази рецепта за домашни енчилади с пълнеж от пилешко. А поднесете ли ги на масата, всички вкъщи на момента ще поискат да посетят най-темпераментната страна в Южна Америка. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези вкусни рулца от пиле по мексикански: 

600 гр. пилешко филе
1 ч. л. чесън на прах
черен пипер на вкус

Тайните съставки за най-хрупкавото панирано пиле на света ВИДЕО

6-8 царевични тортили 
140 гр. кашкавал
заквасена сметана, зелен лук и кориандър за сервиране

За соса: 

2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. смлян кимион

1/2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. риган

Този нежен домашен сос от сирене придава изисканост и на най-простото ястие!

1/2 кг. домати в собствен сок
1/2 чаша вода
1 ч. л. захар

1,5 ч. л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Смачкайте чесъна с помощта на нож.

Нарежете пилешкото филе на малки парченца. Запържете го в предварително загрят с олио тиган. В края добавете чесън на прах, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и оставете да къкри още минута. 

За да приготвите соса, запържете лука, докато омекне. Отнема около 5 минути. След това добавете чесъна и подправките (сол, черен пипер, червен пипер, пушен червен пипер, кимион и риган). Разбъркайте добре и запържете още минута.  

Няма друга такава вкусотия! Тази рецепта за виенски шницел ще накара гостите ви да си оближат пръстите! (СНИМКИ)

Добавете консервираните домати. Между другото, вкусът на соса ще стане още по-добър, ако използвате пресни (предварително обелени).

Изсипете половин чаша вода. Добавете захар, малко сол и ябълков оцет, ако е необходимо. Оставете соса да къкри под капак, на слаб огън, за 10-15 минути. 

Намажете дъното на подходящ съд за печене с краве масло, след това добавете 2-3 лъжици от соса и разпределете добре.

След като пробвате тази рецепта за трицветни банички-хапки ще обявите бойкот на традиционните гозби!

Разделете пълнежа и соса на 6 части. Сложете около 2 супени лъжици сос върху всяка тортила, след това сложете пилешкото, а отгоре - настърган кашкавал. Завийте на руло и го поставете във формата за печене. Върху рулата сложете малко сос и поръсете с настърган кашкавал.

Печете във фурна, загрята до 180 градуса, за 20 минути. 

Това е всичко! Рулцата с пиле и сос са готови. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай