logo

Дори не подозирате какво ще се случи с мозъка ви, ако ядете чесън всеки ден

Дори не подозирате какво ще се случи с мозъка ви, ако ядете чесън всеки ден

Оказа се, че хората, които често ядат този зеленчук ще имат супер памет щом остареят

Много хора не обичат да ядат чесън. Други пък изпитват отвращение само при мириса му. Но има и такива, които обичат да го има във всяко едно ястие. Твърди се, че последните изобщо не боледуват.

Преди време от jenata.blitz.bg пък ви разкрихме какво може да се случи с организма ви, ако ядете чесън всеки ден.

Сега се оказа, че консумирането на пресен чесън има положителен ефект върху мозъка и предпазва от проблеми с паметта в напреднала възраст. Това заключение е направено от учени от университета в Луисвил. 

Основната тайна на ползите от този зеленчук се съдържа в неговите алилни сулфиди. Те ви позволяват да поддържате здрава чревна микрофлора, а при възрастните хора помага да се подобрят познавателните способности. Фактът, че чесънът въздействие благоприятното върху човешките черва е отдавна установен от учените. Въпреки това ползите му всеки ден се увеличават.

Експертите проведоха експеримент с двегодишни мишки. Алил сулфиди бяха добавени към тяхната диета. И след това ги сравниха с по-млади гризачи. Състоянието на дългосрочната, краткосрочната и пространствената памет се оказа по-добро при мишки, които използват добавки от чесън. Именно затова учените съветват всички да ядат редовно този зеленчук, за да си гарантират, че на старини ще имат добра памет. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

а бе......

а бе...... 16.04.2019 12:26

....сигурен съм само в това,че ако ям чесън всеки ден,няма да имам нито един приятел !

taka e

taka e 17.04.2019 0:31

ако се борите с отоци и подпухвания по крайниците и с упорит целулит като мен ,вземете си това . Гарантиран ефект на липосукция-ще се изненадате за 14 дневен курс от вида си !https://bit.ly/2HWYTN4 Ако не можеш да контролираш апетита си,а искаш да отслабнеш опитай това ! http://bit.ly/2GSDSm0