Дубайска баклава готова само за 15 минути – няма такъв хит

Това вкусно изкушение направо се приготвя само и за нула време ще може да му се насладите

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/dubayska-baklava-gotova-samo-za-15-minuti-nyama-takav-hit Jenata.blitz.bg
Дубайска баклава готова само за 15 минути – няма такъв хит

Дубайска баклава – просто нямаше как да не се появи и такава рецепта след супер популярните дубайски шоколад и дубайски палачинки.

Всички ще питат за още, вкусят ли от тази патица с портокали и билки

С кадаиф и крем от шамфъстък, този нов вкус на празничната трапеза обещава да бие всички рекорди тази година.

Това вкусно изкушение направо се приготвя само и за нула време ще може да му се насладите.

Ето необходимите продукти:

500 гр. готови кори за баклава
200 гр. кадаиф (нарязан на ръка)
1 супена лъжица пудра захар
180 гр. крем от шамфъстък на стайна температура
50 гр. масло или маргарин на стайна температура
100 гр. нарязан на ситно шамфъстък (може и повече)
250 гр. шоколад за готвене + малко олио
разтопено масло за намазване на корите

*Ако искате по-сочна баклава, то преди да я потопите в шоколад, я накиснете за кратко в сироп, приготвен по същия начин като за класическата баклава от вода, захар и малко лимон.

*Искам също да подчертая, че не трябва да се пече повече от 15 минути. Щом се запекат краищата, баклавата е готова.

Приготвяне:

В подходяща купа смесете кадаифа с маслото, пудрата захар, шамфъстък крема и шам фъстъка. Поставете 2 кори една върху друга и всяка намажете с разтопено масло. Нарежете ленти с ширина около 4 см.

Поставете пълнеж в краищата на всяка лента, след което сгънете на зигзаг в триъгълник. Повтаряйте процеса до изчерпване на материала.

Триъгълните баклавички се нареждат в намазнена тава, отгоре се намазват с разтопено масло и се пекат 15 минути в загрята фурна на 220 градуса. Изпечените баклави се потапят в разтопения шоколад и се оставят върху решетка да стегне шоколадът./jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Урсула
преди 2 дни

Дубайски шоколад, палачинки и баклава. Сега е ред на дибайско печено прасенце, дубайска пача от свински крачета, дубайска шопска салата и дубайска гроздова ракия.

Откажи
Дубайска баба
преди 2 дни

Това си е традиционна дубайска баклава. Моята баба преди стотина години не е сядала на софрата, ако нейната баба не е направила от тази баклава.

Откажи
spareami
преди 2 дни

Бях почти импотентен и сега го правя в продължение на 3 часа без прекъсване и той е като камък, освен това дори се е увеличил с няколко сантиметра, това е мега готино нещо. Подарете на себе си и на нея супер ceкc: ----- https://come.ac/testo

Откажи