Необходими продукти:
2,5 кг телешки гърди (4 ребра), почистени от мазнините
зехтин
2 с.л. дижонска горчица
50 г сушени манатарки
50 г пълнозърнест хляб
70 г варени кестени
3 стръка градински чай
За соса Къмбърланд:
1 портокал
4 с.л. портвайн
4 с.л. желе от червен касис
1 с.л. английска горчица
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган на висока температура. Намажете телешкото месо от всички страни със зехтин, морска сол и черен пипер. Запечатайте го в тигана от двете страни за 3-4 минути, до златисто кафяво. Прехвърлете го в тава за печене и го намажете с горчица. Залейте манатарките с вряла вода и ги оставете за няколко минути да омекнат. Разбийте в блендер гъбите, хляба, кестените, листата градински чай, щипка сол, черен пипер и малко зехтин, докато станат на каша.
Загрейте фурната на 180 градуса. Нанесете кестеновата паста върху телешкото и го потупайте здраво. Печете месото 1 час и 10-20 минути. Извадете го и го оставете да почива поне 30 минути.
През това време направете соса. Изстискайте портокаловия сок в тенджера и комбинирайте с останалите съставки, както и с месните сокове от тигана. Бъркайте на слаб огън до пълна гладкост. Сервирайте телешкото със соса и задушени зеленчуци.