В днешно време всяко пазаруване в магазина е равносилно на малък ужас. Ще попитате защо? Ами никога не знаем каква солена сметка ще трябва да платим на касата!
Сякаш с всеки ден цените на всички продукти скачат главоломно. И сякаш това не е достатъчно!
Ударът не е само по джоба ни, ами и по качествено на храните. Все по-често сме заливани от какво ли не боклуци, ГМО-та Е-та и т.н.
Сякаш истинският вкус на хляба, сиренето, месото и други любими храни от едно време го няма и не може да бъде намерен.
Това е тайната на най-добрата саламура за сирене
Но спокойно! От jenata.blitz.bg ще издадем една леко казано гениална рецепта. Благодарение на нея ще се радвате на най-вкусното и невероятно домашно сирене.
Не се притеснявайте – тази рецепта става буквално за 10 минути, а продуктите са малко и евтини.
Приготвянето на това домашно сирене е по-лесно, отколкото изглежда. Просто използвайте купена от магазина заквасена сметана и мляко, добавете яйца и само за 10 минути ще имате готова основа за сирене, която просто трябва да се охлади.
Продукти:
3 яйца
200 г заквасена сметана (20% масленост)
2 литра мляко (3,2% масленост)
Сол (на вкус)
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Разбийте яйцата в дълбока купа до гладкост. Добавете заквасената сметана към яйчената смес и разбъркайте добре до гладкост.
Стъпка 2: В голяма тенджера загрейте млякото на умерен огън, докато започне да кипи. След като млякото заври, внимателно добавете сместа от яйца и заквасена сметана, като продължавате да разбърквате млякото.
Стъпка 3: Наблюдавайте сместа, продължете да разбърквате и загрявате на среден огън. Продължете да варите още около 5-7 минути, докато започне да се разпада на малки сегменти.
Домашното сирене по тази рецепта става за нула време, а вкусът му... ВИДЕО
Стъпка 4: Подгответе ситото, като го покриете с тензух или фина цедка. Изсипете съдържанието на тенджерата върху тензуха.
Съберете внимателно ъглите на тензуха и леко изстискайте излишната суроватка, оставяйки само твърдата маса.
Стъпка 5: Оформете твърда маса сирене във форма с правилния размер. Поставете тежест върху сиренето, например друг съд, пълен с вода или някакъв тежък предмет с тегло около 2 кг.
Стъпка 6: Оставете сиренето да се охлади на стайна температура за няколко часа или докато изстине напълно. След като сиренето се охлади напълно, отстранете тежестта и извадете сиренето от формата.
Сервирайте прясно домашно сирене за закуска или използвайте в рецепти по ваш избор. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!