Българите по традиция обичаме на масата винаги да има месце. Друго си в чинията да има мръвчица – някак по-вкусно .
Именно заради това с повод и без повод приготвяме пържили, шишчета и други цър-пър изпълнения.
Перфектните пържоли съществуват! Разковничето е...
Сега има куп празници и покрай тях всички се развихряме в кухнята. Именно в помощ на всички от jenata.blitz.bg се допитахме до главня готвач Максим Трофимов.
Той разкри каква е тайната на перфектните пържоли и как най-лесно и вкусно да приготвим повечето видове месца.
А диетологът д-р Елена Соломатина издаде как да приготвим най-добрата марината.
„Най-вкусните меса не са тези, които са приготвени във фурната или на тигана – без значение какъв е той“, казва Максим Трофимов и допълва: „Най-вкусно е месото, приготвено на барбекю! Родната скара също върши работа“.
Той обаче поясни, че барбекюто и скарата трябва да са изработени от висококачествена стомана, за да си гарантираме уникален вкус на месото.
„На второ място, дебелината на месото също е отговорна за неговата сочност“ – казва главният готвач.
„Ако искате да печете месото то трябва да го нарежете достатъчно на тънко, така че да се изпече от всички страни“, казва той и допълва: „Знайте, че шашликът е квадратно, дебело и сочно парче месо“.
Заедно с него говори и диетологът д-р Елена Соломатина.
Това е тайната на крехките и сочни свински пържоли, топят се в устата
Тя каза, че за здравословна марината за барбекю е най-добре да използвате натурални продукти, като лук, кисели плодове, горски плодове и кисел доматен сос.
Според нея всяка киселина помага на стомашния сок да смила по-лесно месото, особено ако е свинско или телешко. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!