Всяка домакиня си има своите малки тайни за приготвянето на вкусни кюфтета. Методите и техниките за приготвянето им често предизвикват бурни спорове сред готвачите. Но какво значение има, щом крайният резултат е толкова сочен и неустоим?
За да бъдат кюфтенцата ви винаги вкусни, е достатъчно да сте наясно само с няколко неща, които са от изключително важно значение при приготвянето им.
На първо място, разбира се, трябва да избирате качествено месо. Аз лично използвам смес от свинско и говеждо месо. Готова кайма отдавна не купувам. Избирам внимателно месото, а после моля да ми го смелят. Или пък го правя у дома.
Към 1 килограм кайма добавям 2 големи картофа. Настъргвам ги на рендето и след това ги прибавям в купата с каймата. Омесвам всичко много добре. Към тях добавям 2 яйца, сол и черен пипер на вкус.
Омесвам всичко много добре и оформям кюфтетата. Загрявам растителното олио в тигана (не трябва да е много малко) и ги слагам вътре. Запържвам от двете страни.
Ако не искате кюфтетата ви да са препържени, не ги дръжте дълго на огъня. Можете да ги извадите от тигана, а след това да ги сложите в тенджера и да ги задушите за известно време. Така кюфтенцата ще станат много по-полезни.
Това е всичко! Вече разполагате с най-вкусните кюфтета на света! Сервирайте със зеленчукова салата или някоя от любимите си гарнитури. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Justitia enum Thracia!!! 13.04.2020 10:42
Е..б.е.т.е си майката, БЛИЦ! Аман от глупавите ви, прости рецепти!!!
хей 13.04.2020 11:33
Не си заслужаваше четенето, като , че ли открила нещо много важно.сти си качвахте простотиите.
Dove 13.04.2020 11:55
Вече тотално изгърмяхте
кароф 13.04.2020 12:19
Картофите сваряват ли се или сурови се настъргват?
бай Гъдю 13.04.2020 12:31
Писано, недописано... Карай, лаф да става, е цялата статия.
Хахохихи 13.04.2020 14:29
Аз бих сложил и малко прясна мента
Ссс 13.04.2020 15:02
Какви са тези простотии бе?Картофи ще слагам в каймата.Малоумници
Малий 13.04.2020 15:39
Рецептата е като за прасе...ха ха!
Радка 13.04.2020 15:46
Най обикновени кюфтета. Отдавна поставям в каймата настъргани картофи, те отнемат от мазното на каймата. Всъщност цялата тайна е в хубавата кайма.
Елена 13.04.2020 16:05
А къде е лукът?
Иван 13.04.2020 17:54
Хубаво кюфте става с добре умесена кайма с подправки по вкус на всеки, но каймата след това трябва да узрее миниум 24 ч, за да може да поеме всички аромати на подправките. След което отново се меси и след това се приготвя.
Gregor 14.04.2020 10:09
Тази статия е написана, като от олигофрен за олигофрени!!! Та тези работи ги знае всеки един човек, който може да готви!
Dove 14.04.2020 16:28
Няма лук само кайма и картофи хаха
JIVANKIN 14.04.2020 19:43
Ако кюфте не за мирише на лук и леб ьебига
Лина 14.04.2020 22:38
Тази рецепта я знам от моята майка от преди многооо години,Наистина са чудесни!
Лина 14.04.2020 22:42
Да майка слагаше и лук!
Лина 14.04.2020 22:48
Сурови естествено на най-ситното ренде!Ако са варени те не могат да се рендосат,а се мачкат!
кюфте 15.04.2020 6:16
"Абе може и да не съм прав ама кюфтетата без лук не ги одобрявам"
Dove 15.04.2020 9:42
Кюфте без лук... все едно таратор без краставица
victor 15.04.2020 12:09
BOLLOCKS !!!!!!!!!!!!!
Гого 15.04.2020 15:18
Запържвам от двете страни. Не се ли казва опържвам? Така кюфтенцата ще станат много по-полезни. Как? Абе супер бисери.
PHILIPP1 15.04.2020 16:44
АМИ ЛУК, МАГДАНОЗ ???