Идеалните кюфтета: вкусни и сочни, направо се топят в устата!

За да бъдат наистина вкусни, трябва да сте наясно с някои тайни на това просто ястие

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/idealnite-kyufteta-vkusni-i-sochni-napravo-se-topyat-v-ustata Jenata.blitz.bg
Идеалните кюфтета: вкусни и сочни, направо се топят в устата!

Всяка домакиня си има своите малки тайни за приготвянето на вкусни кюфтета. Методите и техниките за приготвянето им често предизвикват бурни спорове сред готвачите. Но какво значение има, щом крайният резултат е толкова сочен и неустоим?

За да бъдат кюфтенцата ви винаги вкусни, е достатъчно да сте наясно само с няколко неща, които са от изключително важно значение при приготвянето им.

На първо място, разбира се, трябва да избирате качествено месо. Аз лично използвам смес от свинско и говеждо месо. Готова кайма отдавна не купувам. Избирам внимателно месото, а после моля да ми го смелят. Или пък го правя у дома. 

Към 1 килограм кайма добавям 2 големи картофа. Настъргвам ги на рендето и след това ги прибавям в купата с каймата. Омесвам всичко много добре. Към тях добавям 2 яйца, сол и черен пипер на вкус. 

Едва ли сте яли толкова вкусни и сочни свински рулца в бирен сос! Тази рецепта ще ви накара да си оближете пръстите!

Омесвам всичко много добре и оформям кюфтетата. Загрявам растителното олио в тигана (не трябва да е много малко) и ги слагам вътре. Запържвам от двете страни.

Ако не искате кюфтетата ви да са препържени, не ги дръжте дълго на огъня. Можете да ги извадите от тигана, а след това да ги сложите в тенджера и да ги задушите за известно време. Така кюфтенцата ще станат много по-полезни.  

Вижте как с малко фантазия и най-обикновеният омлет може да се превърне в неустоимо кулинарно изкушение

Това е всичко! Вече разполагате с най-вкусните кюфтета на света! Сервирайте със зеленчукова салата или някоя от любимите си гарнитури. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
22 Коментара
Justitia enum Thracia!!!
преди 4 години

Е..б.е.т.е си майката, БЛИЦ! Аман от глупавите ви, прости рецепти!!!

Откажи
хей
преди 4 години

Не си заслужаваше четенето, като , че ли открила нещо много важно.сти си качвахте простотиите.

Откажи
Dove
преди 4 години

Вече тотално изгърмяхте

Откажи
кароф
преди 4 години

Картофите сваряват ли се или сурови се настъргват?

Откажи
бай Гъдю
преди 4 години

Писано, недописано... Карай, лаф да става, е цялата статия.

Откажи
Хахохихи
преди 4 години

Аз бих сложил и малко прясна мента

Откажи
Ссс
преди 4 години

Какви са тези простотии бе?Картофи ще слагам в каймата.Малоумници

Откажи
Малий
преди 4 години

Рецептата е като за прасе...ха ха!

Откажи
Радка
преди 4 години

Най обикновени кюфтета. Отдавна поставям в каймата настъргани картофи, те отнемат от мазното на каймата. Всъщност цялата тайна е в хубавата кайма.

Откажи
Елена
преди 4 години

А къде е лукът?

Откажи
Иван
преди 4 години

Хубаво кюфте става с добре умесена кайма с подправки по вкус на всеки, но каймата след това трябва да узрее миниум 24 ч, за да може да поеме всички аромати на подправките. След което отново се меси и след това се приготвя.

Откажи
Gregor
преди 4 години

Тази статия е написана, като от олигофрен за олигофрени!!! Та тези работи ги знае всеки един човек, който може да готви!

Откажи
Dove
преди 4 години

Няма лук само кайма и картофи хаха

Откажи
JIVANKIN
преди 4 години

Ако кюфте не за мирише на лук и леб ьебига

Откажи
Лина
преди 4 години

Тази рецепта я знам от моята майка от преди многооо години,Наистина са чудесни!

Откажи
Лина
преди 4 години

Да майка слагаше и лук!

Откажи
Лина
преди 4 години

Сурови естествено на най-ситното ренде!Ако са варени те не могат да се рендосат,а се мачкат!

Откажи
кюфте
преди 4 години

"Абе може и да не съм прав ама кюфтетата без лук не ги одобрявам"

Откажи
Dove
преди 4 години

Кюфте без лук... все едно таратор без краставица

Откажи
victor
преди 4 години

BOLLOCKS !!!!!!!!!!!!!

Откажи
Гого
преди 4 години

Запържвам от двете страни. Не се ли казва опържвам? Така кюфтенцата ще станат много по-полезни. Как? Абе супер бисери.

Откажи
PHILIPP1
преди 4 години

АМИ ЛУК, МАГДАНОЗ ???

Откажи