Когато искате да поднесете гарнитура, особено ако сте имали за предястие салата, то неминуемо ще се сетите за картофите.
Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки
Та, кой не ги обича?
Така е, обаче на всички ни е писнало от скучните картофки на фурна, които се правят по един и същи начин. Какво ще стане обаче, ако ви кажем, че открихме тайната на перфектните картофи на фурна, тайната е в един определен трик, който се прави предварително и кара това изкушение да се топи в устата ни буквално.
Пълнени тиквички по манастирски - идеалната вечеря за лятото
Преди да започнете да правите картофките, трябва да сложите в йена глава чесън, която да се задуши във фурната. Преди да я бутнете, я полейте обилно със зехтин.
След това сварете картофките в тенджера.
Когато чесънът е готов, разтопете масло в тиган, извадете чесъна и го изстискайте вътре, той вече е станал кремообразен.
Картофките изсипете при маслото за известно време и ги оваляйте добре в него и чесъна.
След това в една тавичка сложете хартия за печене и поставете картофчетата, като ги намачквате с нещо и ги намажете отново с микса от масло и чесън.
@daenskitchen Garlic butter crispy potatoes #crispypotatoes #roastedgarlic #garlicgirl #asmr ♬ original sound - daenliaskitchen
Бутнете ги да се запекат малко и воала, тайната на перфектните картофки на фурна е разгадана./ jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!