Пълнени тиквички по манастирски - идеалната вечеря за лятото

Пълнени тиквички по манастирски - идеалната вечеря за лятото

Ястието е много лесно за приготвяне и в същото време - невероятно вкусно и ароматно

Тиквичките отдавна са спечелили сърцата на много домакини. Ето защо не е изненадващо, че през лятото на трапезата ни често се появяват ястия, приготвени от този продълговат зеленчук. 

Тиквичките могат да се пържат, да се пекат, да се използват за солени торти, да се мариноват... Днес от jenata.blitz.bg ще обогатим рецептите ви с още една - за пълнени тиквички по манастирски. 

Ястието е много лесно за приготвяне и в същото време - невероятно вкусно и ароматно. Опитате ли го веднъж, несъмнено ще се превърне в едно от любимите ви, особено през лятото.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези пълнени тиквички по манастирски: 

4 малки тиквички
3 глави лук
1 морков

30 гр. масло
50 гр. копър
1 чаша ориз

Ох, че вкусно: Това е тайната на сочните и топящи се в устата тиквички

200 гр. топено сирене
люта чушка, черен пипер, сол, подправки на вкус 

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на дребно. Морковите настържете на едро ренде. Запържете лука и морковите в слънчогледово олио.

Топеното сирене нарежете на малки кубчета. Добавете го към зеленчуците и разбъркайте.

След това сложете и ориза, който предварително сте сварили в подсолена вода, и маслото. Разбъркайте добре.

Постоянно готвя надути картофи, изяждат ги на минутата

Нарежете подправките и лютия червен пипер и ги прибавете към оризовата плънка и разбъркайте. Можете да добавите всякакви подправки, които харесвате. При нужда - добавете малко сол. 

Нарежете тиквичките на колелца с ширина 4-5 см. и отстранете сърцевината, оставяйки около 0,5 сантиметра около краищата. Можете да оставяте дъното, но в този случай ще трябва да отделите повече време за почистване на тиквичките.

Нарежете на ситно половината от сърцевината и я добавете към готовата плънка. 

Напълнете тиквичките с пълнежа. След това ги поставете в тава, долейте 50-100 мл. вода и печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до получаване на златиста коричка.  

Пресни картофки на тиган - изкушение за сетивата

Между другото, вместо вода, можете да добавите няколко супени лъжици заквасена сметана или малко доматен сок или доматено пюре. Колкото повече течност добавите, толкова повече ще бъде сосът.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай