Всеки има собствено виждане за това как трябва да изглежда новогодишната трапеза. Често пъти това е свързано и с бюджета, с които разполагаме.
Но въпреки всичко българите сме свикнали на нова година да отпуснем джобовете и да препълним масата с всевъзможни вкусотии.
Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме страхотна рецепта за новогодишно пиле, а редом с това и как да приготвим вкусна празнична закуска.
Е, сега от jenata.blitz.bg се допитахме до готвачи и те издадоха други две страхотни, бързи и евтини рецепти.
„Нито една новогодишна маса не е пълна без сандвичи. Те подгряват апетита преди основно ястие и се приготвят лесно“, казаха готвачите и допълниха:
„Пригответе тези новогодишни сандвичи и ще оберете овациите на всички на масата. Но знайте, че тези вкусотии ще се изядат за минути 0- неустоими са“.
И така – става въпрос за сандвичи с цаца и топено сирене, сандвичи със салам с пресни зеленчуци, както и за сандвичи с шунка и маслини.
Сандвичи с цаца и топено сирене
Необходими съставки:
- черен хляб - 6 филийки;
- цаца в масло - 6 бр.;
- топено сирене - 1 бр.;
- краставица - 1 бр.;
- чесън - 1 скилидка;
- копър - 3 стръка.
Начин на приготвяне:
Запържете хляба в сух тиган за 3-4 минути от всяка страна.
Копърът се нарязва на ситно, а чесънът се прекарва през преса. Сиренето се смесва с билките и чесъна.
Нарежете краставицата на тънки филийки.
Намажете хрупкавия хляб със сместа от сиренето, добавете цацата и резенчета краставица.
Сандвичи със салам с пресни зеленчуци
Необходими съставки:
- хляб - 6 филийки;
- салам - 50 г;
- кашкавал - 50 г;
- краставица - 1 бр.;
- домат - 1 бр.;
- маслини - 6 бр.
Начин на приготвяне:
Нарежете салама, кашкавала, краставицата и доматите на тънки филийки. Поставете резанчетата кашкавал върху парчетата хляб, след това резен домат, салам и тънко нарязана краставица.
Закрепете сандвичите с клечки за зъби, а отгоре бучнете маслина.
Сандвичи с шунка и маслини
Необходими съставки:
- франзела - 5 филийки;
- маслини - 10 бр.;
- шунка - 50 г;
- майонеза - 2 маси. л.;
- зеленина за украса.
Начин на приготвяне:
Франзелата се нарязва на тънки филийки и се запържва в сух тиган за 3-4 минути от всяка страна.
Шунката се настъргва на едро ренде и се смесва с майонезата.
Нарежете маслините на филийки.
Поставете пълнежа от шунка и парчета маслини върху хрупкав хляб и украсете сандвичите с билки.
Весели празници и добър апетит от jenata.blitz.bg