Кремена издаде тайната на сочна и вкусна мусака

Кремена издаде тайната на сочна и вкусна мусака

Кулинарката разкри рецептата си, която е по-нетрадиционна

Казвам се Кремена и до скоро бях по майчинство. За никого от близките ми не е тайна, че обичам да готвя, когато в нас е спокойно, тихо и няма кой да ме дърпа за престилката, признава тя пред hera.bg.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалски. Посочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"

Рядко се случва, така че гледам в повечето случаи да забъркам нещичко аламинутно. Днес успях много повече, че и вкусно стана, благодарение на майка ми, която направи всичко по силите си, за да занимава дъщеря ми и да има този вид ястието ми.

Мусака със спанак и ориз

Продукти: 

1 ч. ч. ориз
4-5 стръкчета пресен лук
(може да се сложи по-малко и да се добави малко стар лук)
Спанак - 1 връзка (може и повече)
1 домат или 150-200 мл. домат от консерва
сол, черен пипер и олио на вкус

Едва ли сте яли толкова вкусни и сочни свински рулца в бирен сос! Тази рецепта ще ви накара да си оближете пръстите!

За заливката:
2-3 яйца
1 кофичка кис. мляко (400 гр)

Приготовление:

В тиган слагаме олио. След като загрее, прибавяме лука за 1 минутка.

Изливаме половин чаена чаша вода и добавяме спанака и ориза.

Бъркаме постоянно и след като се запари и омекне спанакът и оризът побелее, слагаме домата, като разбъркваме още за 1-2 минути.

След като пробвате тази рецепта за свинско по китайски с доматки и ябълки, ще обявите бойкот на китайските ресторанти

Сваляме от котлона и прехвърляме в тавичка за печене.

Прибавяме 2 чаени чаши вода, сол и черен или бял пипер на вкус.

Печем на 200 градуса, докато оризът стане готов ( водата трябва да изври почти докрай).

Всички полудяха по тази сладка закуска


За заливката:

Разбиваме яйцата, смесваме ги с киселото мляко и слагаме съвсем малко сол.

Изливаме я върху вече изпечения ориз и допичаме на същите градуси, но с вентилатор или на 220 градуса без.

След като се зачерви, изваждаме мусаката. Може да се яде топла или студена, също така може да се гарнира с кисело мляко.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
 

Коментирай