Лятото вече е тук, а с повишаването на температурите, все по-често ни се иска да хапнем нещо леко и приятно, от което да не се чувстваме допълнително издути в жегите.
Рецепта за салата от диня и сирене, която ще искате да ядете през целия август
В следващите редове ще ви разкрием рецептата за едно истинско изкушение за душата - тиквички с кашкавал и сос.
Става изключително крехки, вкусни и са много леки. Гарантираме ви, че едва ли ще се задържат дълго на трапезата, защото вървят като семки, неусетно чинията остава празна.
Важно е да се каже, че се приготвят изключително бързо и няма да се налага да стоите дълго време в кухнята.
Необходими продукти
тиквички – 3 броя
яйца – 3 броя
брашно – 5-6 супени лъжици
кашкавал – 150 грама
сол черен пипер на вкус
магданоз
чесън – 3-4 скилидки
Приготвяне
Подгответе всички нужни продукти. След което бавно и внимателно настържете тиквичките на едро ренде и ги посолете. След това оставете за период от 10 минути. Изстискайте излишната течност от тиквичките бавно и внимателно, пише 7kefa.com.
Добавете яйцата, брашното, натрошения кашкавал, подправките, черния пипер и чесъна, разбъркайте. Загрейте олиото в тигана.
С лъжица оформете и пържете на слаб котлон от двете страни до зачервяване.
Задушете под капак за няколко минути. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар. Да Ви е вкусно!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!