Сезонът на дините започна, което означава, че е време да разширите менюто си с вкусни и сочни салати. Комбинацията от сирене фета и диня вече се превърна в класика - само си представете сочния плод, съчетан с меко, солено сирене. Играта на вкусове и текстури ще създаде истинска феерия - ще искате да ядете тази салата отново и отново.
За тези мариновани тиквички всички ще се бият
Благодарение на динята, калоричното съдържание на салатата е минимално, като същевременно тя напълно засища не само глада, но и жаждата.
За приготвянето й ви трябва дълбока купа, диня, сирене и още няколко съставки, които ще направят салата запомняща се и по-„ярка“.
Салата с диня и кашкавал
Продукти:
Диня - 300 гр
Сирене - 150 гр
Голяма връзка рукола - 150 гр
Балсамико - 1 с.л
Зехтин - 1 с.л
Лук червен - 10 гр
Приготвяне:
Нарежете сиренето и динята на кубчета.
Смесете заедно с рукола, сол и черен пипер. Полейте със зехтин, разбъркайте и гарнирайте с балсамико при сервиране. Може да добавите и още подправки по избор.
П.П. може да използвате и сирене за грил. След като го минете през огъня, изчакайте да изстине и тогава смесете съставките.
Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!