Кулинарна благинка за зимата: Всички ще се влюбят в свинското ви със зеле, ако го направите така

Кулинарна благинка за зимата: Всички ще се влюбят в свинското ви със зеле, ако го направите така

Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така вредната свинска мас става цяла поема за душата, пише кулинарката Симон Адева от сайта hera.bg.

Всички вкъщи полудяха по тази салата от сърцето на Родопите, изкушение е за всички сетива

Сега ще ви покажем една много вкусна рецепта за свинско със зеле, по която полудяха всичките ми роднини и приятелки. Свинското не е никак нискокалорично, но... Абе веднъж се живее, от утре сме на диета.

Продукти:

1 кисела зелка - около 1 кг
1 кг гърди или по мазно месо с кост
150 мл олио или 2/3 ч.ч. свинска мас.
7-8 черни пипера
1 лук
1 с.л дом.пюре
1 с.л червен пипер
люти чушлета

Приготвяне:

Гърдите нарязваме на парчета и запържваме в мазнина. Добавяме нарязания на ситно лук към месото, разбъркваме 5-6 пъти и добавяме доматеното пюре, червения пипер - разбъркваме и добавяме малко вода. Задушаваме до полуомекване на месото.


Зелето измиваме добре и нарязваме. Ако е много солено , след като се нареже се промива с вода. Задушаваме го в останалата мазнина, като разбъркваме от време на време. Когато понамали обема си, добавяме зрънца черен пипер.

В тава изсипваме месото, отгоре зелето, за да се покрие, да не изгори и печем във фурната докато остане на мазнина. Ако обичате люто, класика е да се сложат и 1-2 сухи, червени, люти чушлета.

 

 

Коментирай

taka e

taka e 21.01.2019 2:47

Откакто ползвам това, отслабвам без да забележа. Вече съм свалила 8кг, а ям всичко, което поискам и когато поискам. Наистина невероятно!http://bit.ly/2EJ30d5

курр и нар

курр и нар 22.01.2019 0:55

открихте топлата вода, браво.

Василева

Василева 22.01.2019 3:09

Прибавете филийки чесън или повечко на прах и настърган морков. Яжте с вилица , за да не си изядете пръстите!

знаещ

знаещ 27.01.2019 20:18

Глупости на търкалета на свинско с кисело зеле не се слага лук и дом пюре ,зелето от пюрето никога няма да омекне,а и не е необходимо да се пържи месото по здравословно е да се пече всичко заедно