logo

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите...

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите...

На тази рецепта ме научи моя приятелка, която обича да експериментира

Кюфтетата са много тачени в нашето семейство и всички ги обичаме. Мъжът ми даже им казва хапчета срещу анорексия.

Това е тайната за сочно свинско месце на фурна

Все гледам да разнообразявам менюто и да опитвам нови неща, просто обичам да експериментирам, а сполучливите рецепти записвам в специален тефтер. 

Именно от него сега ще извадя една за кюфтета. Направени по нея те стават сочни, вкусни и направо се топят в устата. Всъщност тайната ми издаде една приятелка, която също обожава да експериментира в кухнята. 

Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

Продукти:
500 гр. кайма (микс свинско и говеждо 1:1)
1/3 чаша овес
1/4  чаша мляко
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 бр. яйце
сол, черен пипер и кимион на вкус
галета

Опитате ли тази вкусотия, каймата ще стане дефицит в дома ви СНИМКИ

Приготвяне:

Смесете млякото и яйцето. Яйцето да е със стайна температура, а млякото малко по-топло.


Сложете овесът в една купичка и го залейте със сместа. Изчакайте люспите да набъбнат.


Смесете чесъна с каймата и лука. Лука нарежете на ситно, а чесънът може да минете през преса. 


Добавете подправки по избор, аз слагам сол, черен пипер и кимион.

Сложете каймата при овесените ядки и смесете всичко заедно.


Оформете кюфтетата и ги сложете в галетата. 


След това ги пържите както обикновено в олио на тигана. Може да покриете тигана за няколко минути, за да се запарят. Когато станат златисти, ги махнете от огъня.


Кюфтетата стават сочни и пухкави, направо въздушни, а ядките въобще не се усещат. 

Коментирай

Стоян

Стоян 15.02.2021 14:52

Всичко хубаво... само не разбрах в кой момент овесът се превърна в овесени ядки... има разлика между овес и овесени ядки, нали?

Avrora1

Avrora1 16.02.2021 17:06

Некадърен превод от руски, както винаги! За да се накисне овесът в мляко с яйце, трябва да се остави поне за 4 часа, и самите ядки да са от по-фините. Но кой ти гледа - важното е кликове да се сбират ...

Alex

Alex 16.02.2021 17:34

Е,за пръв го чувам това-овесени ядки!И тая не е малка...И не се слага едно яйце,а най-малко две и каймата се бърка продължително,след което се остава да отлежи поне час преди пържене.А накрая-всеки може да си ги кюфтетата както си иска,стига каймата да е истинска.

Тити

Тити 16.02.2021 18:32

Не нужно да е хляб ,но може да са соеви гранули. Става чудесно, но овесени ядки има шанс да станат отвратителни особено за бърза вечеря.

Доживяхме...

Доживяхме... 16.02.2021 19:10

от руснаци да се учим, как да правим кюфтета...

ЦСКА

ЦСКА 16.02.2021 20:30

Великия Георги Русев във филма Вилна зона казва безсмъртните: - Аз може да не съм прав, ама кюфтетата без лук не ги уважавам. - Аз може да не съм прав, но кюфтетата без магданоз не ги уважавам. Руснаци да учат българи на кюфтета айде нЕма нужда