Кюфтетата са много тачени в нашето семейство и всички ги обичаме. Мъжът ми даже им казва хапчета срещу анорексия.
Това е тайната за сочно свинско месце на фурна
Все гледам да разнообразявам менюто и да опитвам нови неща, просто обичам да експериментирам, а сполучливите рецепти записвам в специален тефтер.
Именно от него сега ще извадя една за кюфтета. Направени по нея те стават сочни, вкусни и направо се топят в устата. Всъщност тайната ми издаде една приятелка, която също обожава да експериментира в кухнята.
Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки
Продукти:
500 гр. кайма (микс свинско и говеждо 1:1)
1/3 чаша овес
1/4 чаша мляко
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 бр. яйце
сол, черен пипер и кимион на вкус
галета
Опитате ли тази вкусотия, каймата ще стане дефицит в дома ви СНИМКИ
Приготвяне:
Смесете млякото и яйцето. Яйцето да е със стайна температура, а млякото малко по-топло.
Сложете овесът в една купичка и го залейте със сместа. Изчакайте люспите да набъбнат.
Смесете чесъна с каймата и лука. Лука нарежете на ситно, а чесънът може да минете през преса.
Добавете подправки по избор, аз слагам сол, черен пипер и кимион.
Сложете каймата при овесените ядки и смесете всичко заедно.
Оформете кюфтетата и ги сложете в галетата.
След това ги пържите както обикновено в олио на тигана. Може да покриете тигана за няколко минути, за да се запарят. Когато станат златисти, ги махнете от огъня.
Кюфтетата стават сочни и пухкави, направо въздушни, а ядките въобще не се усещат.
Коментирай
Стоян 15.02.2021 14:52
Всичко хубаво... само не разбрах в кой момент овесът се превърна в овесени ядки... има разлика между овес и овесени ядки, нали?
Avrora1 16.02.2021 17:06
Некадърен превод от руски, както винаги! За да се накисне овесът в мляко с яйце, трябва да се остави поне за 4 часа, и самите ядки да са от по-фините. Но кой ти гледа - важното е кликове да се сбират ...
Alex 16.02.2021 17:34
Е,за пръв го чувам това-овесени ядки!И тая не е малка...И не се слага едно яйце,а най-малко две и каймата се бърка продължително,след което се остава да отлежи поне час преди пържене.А накрая-всеки може да си ги кюфтетата както си иска,стига каймата да е истинска.
Тити 16.02.2021 18:32
Не нужно да е хляб ,но може да са соеви гранули. Става чудесно, но овесени ядки има шанс да станат отвратителни особено за бърза вечеря.
Доживяхме... 16.02.2021 19:10
от руснаци да се учим, как да правим кюфтета...
ЦСКА 16.02.2021 20:30
Великия Георги Русев във филма Вилна зона казва безсмъртните: - Аз може да не съм прав, ама кюфтетата без лук не ги уважавам. - Аз може да не съм прав, но кюфтетата без магданоз не ги уважавам. Руснаци да учат българи на кюфтета айде нЕма нужда
mariannata 30.03.2022 16:08
дай му на мъжа ти кюфтета с овес и ще видиш как ще ти вземе "мярка за шапка" с тиганя. може и отдолу да ти го набута.