Лятото вече е тук и въпреки че през последните дни градусите сякаш не говорят точно за това в част от страната, то през останалото време жегите са налице.
Пръчици от тиквички в хрупкава панировка - пръстите да си оближеш
На никоя домакиня не й се виси дълго в кухнята пред горещата печка, за да прави най-разчлини и разнообразни манджи. Леля Радка обаче е намерила чудесно решение на проблема и радост за набцето през жегите.
Тя прави чудесно хапване с патладжани, което е перфектно за вечеря, става лесно, изключително бързо и всички в дома й меко казано го обожават.
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Продукти
1 кг. патладжани
2 кафени чашки олио
250 г. сирене
3-4 домата
7-8 скилидки чесън
2-3 яйца
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 бурканче кисело мляко
млян черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Патладжаните се почистват, измиват се и се нарязват на филии с дебелина 0,5 см. Посоляват се и се оставят да престоят около половин час. Отцеждат се и се изпържват в сгорещената мазнина. Нареждат се в тавичка на два реда, като първият ред се поръсва с настърганото сирене, предварително смесено с млян черен пипер на вкус и с част от ситно нарязания магданоз.
Върху втория ред патладжани се нарязват на кръгчета доматите.
Посолява се леко и се поръсва с другата част от магданоза.
Останалата от пърженото мазнина се излива равномерно върху ястието.
След това се залива с разбитите яйца и прясното мляко.
Пече се в силна фурна, пишат от Екшън нюз.
Поднася се с подлучено с чесън и кисело мляко.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!