Пръчици от тиквички в хрупкава панировка - пръстите да си оближеш

Панираните тиквички стават крехки отвътре, а отвън изкушават с пикантна златиста коричка от овесени ядки и подправки

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/prcici-ot-tikvicki-v-xrupkava-panirovka-prstite-da-si-oblizes Jenata.blitz.bg
Пръчици от тиквички в хрупкава панировка - пръстите да си оближеш

Обичате ли тиквички? Ако отговорът е "Да" и се чудите по какъв начин да ги приготвите, за да се насладите за пореден път на вкуса им, тази статия е точно за вас!

Днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си направите едно изключително просто и в същото време много вкусно предястие - пръчици от тиквички в хрупкава панировка.

Може да го консумирате както самостоятелно, така и като гарнитура към всяко едно ястие с месо, риба или птици.

Панираните тиквички стават крехки отвътре, а отвън изкушават с пикантна златиста коричка от овесени ядки и подправки. 

Може да сервирате ястието със сос или само със заквасена сметана и малко пресен копър!

Списък с продукти за 4 порции: 

2 тиквички
2 яйца 
6 суп. л. овесени ядки

Вкусна и лека вечеря след горещия ден

сол и черен пипер на вкус
сух чесън 
2 суп. лъжици царевично олио 

Начин на приготвяне: 

Подгответе всички компоненти. За тази рецепта е по-добре да използвате млади тиквички, които са с нежна кора и меки семена.

Поставете овесените ядки в блендера и ги смелете на висока скорост. Крайният резултат трябва да са фини овесени трохи. 

В отделна купа разбийте яйцата. В подходяща чиния смесете овесените трохи с подправките.

Чудно вкусни тиквички – готови само за 15 минути

Измийте и подсушете тиквичките, след което отрежете краищата им от двете страни. Нарежете зеленчука на средно големи продълговати парчета. 

Потопете всяка пръчица от тиквичка в яйцето. След това я прехвърлете в чинията с овесена панировка и оваляйте добре.

Загрейте тигана и добавете малко царевично олио. Прехвърлете тиквичките и ги запържете от всички страни за няколко минути. 

Наредете готовите пръчици в чиния, поръсете с пресен  копър и поднесете с някакво сосче. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай