logo

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан! Пръстите да си оближеш!

Мама ме научи как да готвя пиле в буркан! Пръстите да си оближеш!

Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата

Всяка домакиня знае безброй рецепти за приготвяне на пилешко месо, с които да зарадва близките си на масата. Тази обаче малцина я знаят. 

Мама ме научи да приготвям пилешкото месо в буркан. Рецептата е изключително проста, а резултатът... Пръстите да си оближеш!

Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата. То се готви в собствен сос, което означава, че в ястието няма грам излишна мазнина. Идеално е за диетична вечеря!

Нежно и ароматно свинско със сос от сини сливи, заради което и най-заклетият веган ще загърби принципите си

С последното определено успяхме да привлечем вниманието ви, нали? Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на това вкусно ястие:

1 кг. пилешки гърди 
1 кг. пресни картофи
1 глава лук 

1 морков  
2 домата 
дафинов лист 

сол 
подправки 
джинджифил 

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с любимите си подправки. Нарежете лука на колелца, а морковите на кръгчета. Нарежете доматите на филийки, картофите на малки кубчета.

Никога в живота си не сте яли вкусотия като тази!

Стерилизирайте буркана. Не забравяйте, че трябва да е здрав, без пукнатини!

Сложете в него всички продукти. Добавете дафиновия лист. В буркана трябва да има пространство, затова не го запълвайте догоре.

Покрийте го с алуминиево фолио или капачка. След това го сложете във фурната за час и половина. Печете на 180 градуса. 

Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!

Бурканът трябва да се нагрява постепенно. Ако го поставите в предварително загрята фурна, той ще се спука!

Диетичната ви вечеря е готова! Сервирайте месото с любимата си гарнитура. Бъдете сигурни, че всички ще поискат допълнителна порция! Добър апетит! /jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай