Всяка домакиня знае безброй рецепти за приготвяне на пилешко месо, с които да зарадва близките си на масата. Тази обаче малцина я знаят.
Мама ме научи да приготвям пилешкото месо в буркан. Рецептата е изключително проста, а резултатът... Пръстите да си оближеш!
Месото, приготвено по този начин, е много нежно и буквално се топи в устата. То се готви в собствен сос, което означава, че в ястието няма грам излишна мазнина. Идеално е за диетична вечеря!
С последното определено успяхме да привлечем вниманието ви, нали? Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на това вкусно ястие:
1 кг. пилешки гърди
1 кг. пресни картофи
1 глава лук
1 морков
2 домата
дафинов лист
сол
подправки
джинджифил
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките гърди. Овкусете ги с любимите си подправки. Нарежете лука на колелца, а морковите на кръгчета. Нарежете доматите на филийки, картофите на малки кубчета.
Никога в живота си не сте яли вкусотия като тази!
Стерилизирайте буркана. Не забравяйте, че трябва да е здрав, без пукнатини!
Сложете в него всички продукти. Добавете дафиновия лист. В буркана трябва да има пространство, затова не го запълвайте догоре.
Покрийте го с алуминиево фолио или капачка. След това го сложете във фурната за час и половина. Печете на 180 градуса.
Уникално Чили кон карне, с което ще си оближете пръстите!
Бурканът трябва да се нагрява постепенно. Ако го поставите в предварително загрята фурна, той ще се спука!
Диетичната ви вечеря е готова! Сервирайте месото с любимата си гарнитура. Бъдете сигурни, че всички ще поискат допълнителна порция! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!