Моят пилешки салам "Кокошчица" винаги е украшение на Новогодишната трапеза

Моят пилешки салам "Кокошчица" винаги е украшение на Новогодишната трапеза

Несъмнено храните, приготвени у дома, са много по-вкусни от тези, закупени в магазина. Ако обичате колбаси, опитайте да ги направите сами. 

Разбира се, има много рецепти, следвайки които ще можете да приготвите вкусен домашен деликатес. Сред голямото разнообразие обаче имам и любима рецепта. 

Сложете това на трапезата си в годината на Плъха и ще забогатеете

Моят салам винаги става много вкусен и засищащ. Освен това знам какви продукти са били използвани при приготвянето му.

В тази статия искам да ви разкажа как да направите пилешки салам "Кокошчица". Тази вкусотия винаги е украшение на новогодишната трапеза у дома. 

Какви продукти ще са ви необходими?

Приготвям моя кулинарен шедьовър от следните съставки: 

Пиле. За салама ще ви трябва филе (800 г). По желание може половината да е свинско месо. 
200 г сланина
Студена вода (100 мл). 

Всички вкъщи са луди по тази вкусна салатка с гъбки и фасулче


Чушки - те трябва да са поне в 2 цвята, например жълти и червени.                                 Сол (20 г). 
Едро смлени черен пипер и кориандър (на вкус). 

Приготвяне: 

Какво правя първо? Първо смилам пилешкото месо и сланината. Тези продукти трябва да бъдат смлени с помощта на месомелачка. Пилето и сланината пропускам през решетка за колбаси. За смилането на свинското месо е необходима 3- мм решетка.

Изсипвам смлените продукти в купа, овкусявам ги с кардамон, черен пипер и сол. След това добавям водата в паницата и омесвам каймата много добре. Веднага след това я слагам в хладилника за един ден. После добавям нарязаните на кубчета чушки и отново омесвам добре. 

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

Втора стъпка. Процедура на варене. На този етап напълвам червата с готовата смес и ги оставям да се охладят и стегнат в хладилника. След това варя напълнените черва в тенджера на  слаб огън за около половин час. 

Препоръчително е наденицата да не е твърде студена преди сервиране. Ето защо, преди да нарежа колбаса, го изваждам от хладилника и го държа на стайна температура в продължение на три часа./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай