logo

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

Рецептата естествено идва от моята обичана баба

Това е просто перфектната рецепта за приготвянето на кюфтета. Стават сочни отвътре, с хрупкава коричка и уникален вкус.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да приготвите невероятно вкусни картофки на фурна, които буквално се топят в устата. Споделихме ви и, че явно цял живот сте белили яйцата грешно, защото има много по-лесен начин. 

Тайната естествено ми е казана не от кого да е, а от моята баба. Рецептата е позната на мнозина, но тя е добавила много специален и ключов акцент в нея.

45 секунди и пържените яйца са готови

Именно той прави кюфтенцата толкова сочни и вкусни.

Продукти:

900 гр. Кайма

2-3 главу лук

6 филии хляб

100 мл. Мляко

300 мл доматен сок

сол, черен пипер на вкус

чесън и червен пипер

Начин на приготвяне:

Залейте филиите хляб с мляко или пък сметана и ги оставете малко, за да се напоят хубаво с течността. После изипете сместа в блкендера, добавете лук и пуснете уреда.

 

Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо

Добавете към готовата смес каймата, сол, черен пипер на вкус, както и всякакви други подправки, които обичате.

След това изсипете доматеното пюре към вече направената смес.

 

Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!

След това оформете кюфтенцата, без да ги правите прекалено големи. Бутнете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Нека се пекат около 30-35 минутки.

Бон апети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай