Това е просто перфектната рецепта за приготвянето на кюфтета. Стават сочни отвътре, с хрупкава коричка и уникален вкус.
От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да приготвите невероятно вкусни картофки на фурна, които буквално се топят в устата. Споделихме ви и, че явно цял живот сте белили яйцата грешно, защото има много по-лесен начин.
Тайната естествено ми е казана не от кого да е, а от моята баба. Рецептата е позната на мнозина, но тя е добавила много специален и ключов акцент в нея.
45 секунди и пържените яйца са готови
Именно той прави кюфтенцата толкова сочни и вкусни.
Продукти:
900 гр. Кайма
2-3 главу лук
6 филии хляб
100 мл. Мляко
300 мл доматен сок
сол, черен пипер на вкус
чесън и червен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте филиите хляб с мляко или пък сметана и ги оставете малко, за да се напоят хубаво с течността. После изипете сместа в блкендера, добавете лук и пуснете уреда.
Всички вкъщи се влюбиха в тази солена закуска със сиренце! И има защо
Добавете към готовата смес каймата, сол, черен пипер на вкус, както и всякакви други подправки, които обичате.
След това изсипете доматеното пюре към вече направената смес.
Чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите!
След това оформете кюфтенцата, без да ги правите прекалено големи. Бутнете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Нека се пекат около 30-35 минутки.
Бон апети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!