„Мъжки каприз“ – салатата, по която полудяха всички

„Мъжки каприз“ – салатата, по която полудяха всички

Тя е идеалното зеле и е чудно вкусна – всички я харесват

Говеждото е месо от едър рогат добитък и е източник на протеини, желязо и други хранителни вещества. То може да има положителен ефект върху човешкото здраве – да подобри работата на мускулите и нервната система, да помогне за укрепване на имунната система, да подобри метаболизма и да помогне за възстановяването на тъканите и клетките.

Важно е обаче да запомните, че говеждото съдържа големи количества протеини и мазнини, така че трябва да се консумира умерено.

Освен за обилни топли ястия, говеждото е подходящо за различни салати. Да, звучи странно, но е така.

С покачването на градусите все по-често гледаме да хапнем нещо по-леко, но и вкусно. Именно заради това салатите са идеална опция.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за една необикновена салата. Тя се казва „Мъжки каприз“! да, правилно прочетохте - „Мъжки каприз“!

Салата „Добричката снаха“: Само няколко съставки и е готова

Тя е чудно вкусна и е направо идеалното мезе. Любима е на много мъже може би точно от там произлиза и името й.

Необходими съставки за салата „Мъжки каприз“:

говеждо варено – 400 г;
кашкавал – 200 г;
варени яйца – 6 бр.;
орех – 100 г;
майонеза – 300 г;
лук – 1 бр.
сол – ½ чаена лъжичка;
захар – ½ чаена лъжичка;
оцет 9% – 1 чаена лъжичка;
преварена вода – 100 мл.

Начин на приготвяне на салатата „Мъжки каприз“:

Лукът се нарязва на малки кубчета, смесва се със сол, захар, оцет, залива се с вряща вода и се оставя да се маринова. В това време нарежете свареното телешко на малки кубчета, а яйцата настържете на едро ренде.

Интересна рецепта за българската салата, обявена за най-вкусната в света ВИДЕО

Кашкавалът настъргваме на ситно ренде. Поставете слой от половината говеждо месо върху плитка чиния, а след това ½ от маринования лук, намажете с майонеза.

Чудно вкусна салата, която взе ума на всички

Поставете яйце върху слоя лук, също половината от общото количество, направете отгоре мрежа от майонеза. Поставете половината от настърганото сирене върху слоя яйца и също намажете с майонеза.

Повторете слоевете в същия ред. Намажете горната част на последния слой сирене щедро с майонеза. Накълцайте орехите с нож и ги поръсете отгоре върху салатата.

Остава само да накиснете салатата в хладилника за час. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай