Когато избирате пържола в ресторант, може да се сблъскате с твърде много възможности. Затова е важно да знаете, че не всички видове пържоли влияят по един и същи начин на тялото ви.
Перфектните пържоли съществуват! Разковничето е...
„Има един вид от това ястие, който е по-добре да избягвате“, предупреждава диетологът Лиза Янг.
Тя допълни, че този вид мръвка е изключително опасен за здравето ни и може да ни навлече куп проблеми.
И така – най-лошата пържола за здравето ни е т. нар. „Рибай“. В нея има много наситени мазнини и те могат да повишат нивата на „лошия“ холестерол и да запушат артериите. Това означава, че такава пържола е преди всичко вредна за сърцето.
Пържолките на тиган ги правя само така! Никога не загарят, а вкусът им...
Министерството на земеделието на Съединените щати посочва, че в средната пържола „Рибай“ има 63 г мазнини (и това е 96 процента от дневната норма), 28 г наситени мазнини (140 процента от дневната норма).
Специалистите казват, че наситените мазнини обикновено трябва да съставляват само 10 процента от общия брой килокалории, а Американската кардиологична асоциация съветва да се консумират не повече от 13 g такива мазнини на ден.
Рибай пържолата също се счита за много калорично ястие. Освен това съдържа повече калории от другите видове пържоли: 847 калории в една порция. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!