Невероятната история на кюфтето

Невероятната история на кюфтето

Кюфтето е една от най-загадъчните храни в историята на храните, тъй като никой не знае откъде произхожда първото кюфте. Най-често приеманата теория е, че кюфтетата идват от Персия.

Там има храна, наречена „Кофта“, която има много варианти на подготовка, но по същество означава „натрошено месо“, съобщават от foodpanda, цитирана от БГНЕС. Основавайки се на тяхната форма, съставки и подготовка, най-много се доверяваме на това, откъде идва традиционнoто кюфте.

Лесна и бърза рецепта за родопски пататник, не сте яли такава вкусотия!

В най-ранните времена, кюфтетата се правели от остатъчно месо, което е разбито, ситно нарязано, нарязано на ръка или приготвено по начин, който може да се навие на малко руло. Тъй като повечето кюфтета били направени от остатъчно месо, е възможно да се предположи, че някои от най-ранните рецепти не са били записани, тъй като са били подготвени за обикновените хора.

Никога в живота си не сте яли.... „Агнешки палачинки” (СНИМКИ)

Някои от най-ранните записи на кюфтетата са в страни по търговските пътища. Изглежда, че всеки има своя собствена версия, но ястието е по същество същото. Поради това кюфтетата свързват нациите заедно. Основната разлика е в използваната съставка. Регионите играят голяма роля в компонентите. Например, Китай има изобилие от свинско месо и затова прави много кюфтета от свинско месо, докато ранните амбициозни римски хранещи се наслаждавали на паунови, фазанови и заешки кюфтета.

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Подобно на много други храни, изобретяването на кухненски инструмент съживи традиционната рецепта и направи кюфтетата вълнуващи и търсени за всички. По-конкретно това е месомелачката. Тя даде възможност на готвачите да използват прясно месо и наистина да изработят храна от съставки, за които гостите днес са толкова гладни.

Базирайки се на скромните корени, кюфтетата представляват дом и семейство. Поради простите, достъпни, гъвкави и вкусни аспекти те също могат да бъдат вълнуващи и привлекателни за всички. Обикновено американците предпочитат италианската версия с месо, галета и билки, навити на огромно топче и поднесени с типичен червен сос./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

тошо

тошо 10.04.2019 19:06

Неможем да отречем сладкодумието и голямата способност да се пише/говори/ без да се казва нищо!!! От статията за кюфтето аз нищо не научих !!! Абе да не би Борислав Лазаров да е този автор , щото поБТВ все говори и нищо не казва !!! Майтап бе Уили !!!

lek

lek 17.04.2019 0:31

ако се борите с отоци и подпухвания по крайниците и с упорит целулит като мен ,вземете си това . Гарантиран ефект на липосукция-ще се изненадате за 14 дневен курс от вида си !https://bit.ly/2HWYTN4 Ако не можеш да контролираш апетита си,а искаш да отслабнеш опитай това ! http://bit.ly/2GSDSm0