logo

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!

Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото, но това не значи, че не може да ги похапвате и през пролетта, пише кулинарката Рени Георгиева от hera.bg.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме тайната на мамината рецепта за мусака, в която ще се влюби всеки ваш гост. Споделихме ви и как да си направите пържени яйчица само за 45 секунди.

Ако имате собствено дворче и сеете тиквички то знаете, че те зреят бързо и в един момент си изправен пред голямо количество, което се чудиш в какви рецепти да оползотвориш. Предлагам ви една лесна и бърза идея с тиквички.

Чували ли сте за ябълкови тиганици? Е, толкова са вкусни, че ще изгубите ума си по тях (СНИМКИ)

Продукти: 

2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 ч.ч. бира
3-4 с.л. брашно
Щипка сол

За дресинга:
3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек
/или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън

Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно

Приготвяне:

Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят. 

Приготвя се панировката от биричката и брашното, целта е да стане не гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.
 

В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст. 

Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!

Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.

Сервираме ги с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек може да замените с копър.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай