Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото, но това не значи, че не може да ги похапвате и през пролетта, пише кулинарката Рени Георгиева от hera.bg.
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме тайната на мамината рецепта за мусака, в която ще се влюби всеки ваш гост. Споделихме ви и как да си направите пържени яйчица само за 45 секунди.
Ако имате собствено дворче и сеете тиквички то знаете, че те зреят бързо и в един момент си изправен пред голямо количество, което се чудиш в какви рецепти да оползотвориш. Предлагам ви една лесна и бърза идея с тиквички.
Чували ли сте за ябълкови тиганици? Е, толкова са вкусни, че ще изгубите ума си по тях (СНИМКИ)
Продукти:
2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 ч.ч. бира
3-4 с.л. брашно
Щипка сол
За дресинга:
3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек
/или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън
Нежен и сочен шоколадов кекс без брашно
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят.
Приготвя се панировката от биричката и брашното, целта е да стане не гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.
В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст.
Тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана!
Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.
Сервираме ги с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек може да замените с копър.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!